Meghökkentő kutatás: ennyi magyar nőnek teljességgel hiányzik a szex

A magyarok szexuális szokásairól utoljára 2017-ben készült nagyszabású kutatás, így hát ideje volt már egy újabb precíz felmérésnek a témában. Az eredmények ugyanakkor nem adnak okot az optimizmusra: kiderült, hogy a magyar nők negyede egyáltalán nem él nemi életet, a házasság pedig jelentősen csökkenti a lepedőakrobatika esélyét.

Szex a lelke mindennek

Legutóbb 2017-ben mérte fel a magyarok szexuális szokásait egy átfogó kutatás, akkor az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) PPK Pszichológiai Intézetének égisze alatt végeztek felmérést a témában, most pedig a JOY nevű magazin fogott hasonló vállalkozásba - részletezi a HVG. A lap hozzáteszi: a mostani vizsgálatra szeptember 4-e, a szexuális egészség világnapja alkalmából került sor. A JOY kutatása egyébként nem terjed ki a teljes magyar lakosságra, ők kizárólag a nők szexuális szokásaira voltak kíváncsiak, mindenesetre eredményeikből így is érdekes és sokatmondó kép rajzolódik ki.

Megtudhatjuk belőle például, hogy a 18 és 49 év közötti nők nagyjából negyede, azaz 20 százaléka egyáltalán nem él szexuális életet. A többség (60%) ellenben havi rendszerességgel részesül hálószobai örömökben: 16 százalékuk havi 1-2 alkalommal, szintén 16 százalékuk pedig havonta akár 10-12 alkalommal is megrengeti a franciaágyat. Szintúgy azonos (7-7%) azon magyar nők aránya, akik mindennap és akik csak évente egyszer-kétszer szerelmeskednek partnerükkel.

Azok között, akik mindennap szeretkeznek, a 40-49 éves korosztály képviselteti magát a legnagyobb számban (8%), négy százalékuknak pedig naponta több intim együttlétben is részük van. A legifjabb generáció képviselői között 7%, a harmincasok körében pedig 5% nyilatkozott úgy, hogy a szexualitás része a mindennapjaiknak.

Fotó: 123rf

Lapozz, rögtön folytatjuk!

Oldalak

  • 1
  • 2