A szexuális nárcizmus jelei - vajon te is az áldozata vagy?

Aki a szexuális nárcisztikus személyiségzavar jeleit mutatja, annak rendkívüli igénye van arra, hogy mások csodálják a szexuális teljesítménye miatt. Az ilyen típusú nárcizmusban szenvedő személy nagyképűen érzékeli saját szexuális képességeit, és kevés empátiát érez partnerei érzése iránt, amikor a szexről van szó.

A szexuális nárcisztikus kész kizsákmányolni másokat, hogy kielégítse saját szexuális szükségleteit. Fontos szem előtt tartani, hogy bár a szexuális nárcizmus nem hivatalos mentálhigiénés diagnózis, hanem a nárcisztikus személyiségzavar része a Marriage oldal szerint.

Honnan tudhatod, hogy te az áldozata vagy? Ha az alábbi jelek java része igaz a partneredre, akkor bizony kezdhetsz aggódni:

1. A párod figyelmen kívül hagy téged a szex után

A szexuális nárcisztikus megerősítést kap szex közben. Miután kielégültek testi és lelki igényei, onnantól kezdve nincs szüksége rád. Utána oldalára fordul és elalszik vagy elhagyja a szobát. Nem bújik össze és nem kommunikál veled. A nárcisztikus megtagadja az intimitást, mivel a szex csak a nárcisztikus egó -kielégítésről szól, nem pedig intim, érzelmi kapcsolatról.

Lapozz tovább, a cikk folytatódik!

fotó: 123rf.com

Oldalak