Így kezeld a piszkos anyagiakat egy kapcsolatban

A párkapcsolat egyik legkellemetlenebb témái közé tartoznak az anyagias kérdések: ki mennyit keres, mennyit tesz félre és mire költi. Viszont ha meg tudunk egyezni párunkkal mindenben, akkor biztos nem alakulhatnak ki kínos helyzetek a pénz miatt.

A közös kassza kötelező?

Sokan úgy gondolják, hogy a közös kassza kötelező, ha együtt élünk párunkkal, különben nem együtt élünk, hanem csak egymás mellett. A közös kassza lényege, hogy van egy saját számlátok is, de létrehoztok egy másikat is a közös kiadásaitokra. Így az olyan dolgokra, mint lakásfelújítás vagy nyaralás a közös kasszából veszitek ki a pénzt, viszont a saját számlátokon lévő összeget lelkiismeret-furdalás és konfliktusok nélkül költhetitek magatokra.

Beszéljetek őszintén

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
Előfordulhat, hogy párunkkal teljesen máshogy kezeljük a pénzt és más terveink is vannak vele. Így nehezebbé válhat az együttélés. Lehet, hogy egyikőtök minden hónapban félretesz valamennyi pénzt, mert gondol a jövőre, míg a másik napról napra él és meggondolatlanul szórja a pénzt. Ilyenkor az tűnik legcélravezetőbb megoldásnak, ha őszintén beszélünk erről a problémáról és megpróbálunk kitalálni valami kompromisszumot. Ez lehet az, hogy megosztjuk a kiadásokat. Például párunk fizesse ki a számlákat, mi pedig a háztartáshoz szükséges dolgokra és élelmiszerekre költsünk.

Ki keres többet?

A férfiak nagyon nehezen tudják elviselni, ha egy nő jóval többet keres náluk. Sajnos ez olyan kínos konfliktusokat okozhat, melyek akár a kapcsolatot is tönkretehetik. Ilyenkor az a legjobb, ha próbáljuk azt éreztetni a párunkkal, hogy minket ez egyáltalán nem zavar és néha megengedjük, hogy meghívjon vacsorázni és nem hozzuk őt kellemetlen helyzetbe azzal, hogy mi fizetünk minden alkalommal arra hivatkozva, hogy mi megtehetjük.

Így legyen tökéletes az együttélés - Az összeköltözés 5 legfontosabb szabálya

Fotók: ehow.com, lipstiq.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!