Bed&Love

Ennyi az ideális korkülönbség a szerelemben - te hiszel benne?

Hogy mi a tökéletes kapcsolat titka, arra talán soha nem kapunk választ. Megfejteni azonban rengetegen szeretnék a kérdést, az egyik legfontosabb tényezőnek pedig ezzel kapcsolatban a kort, azon belül is a korkülönbséget tartják. Hány év az ideális ahhoz, hogy minden tökéletesen működjön? Erre már számítás is létezik.

Tényleg az ideális korkülönbség a sikeres kapcsolat titka?

A szerelem tipikusan az a dolog, amelyről végtelenül hosszú időn keresztül tudunk gondolkodni, kombinálni, lehetséges helyzeteket felvázolni. Amikor még csak ismerkedünk, azon töprengünk, vajon mi lesz a párosunk sorsa. Ha már kezdetét vette a kapcsolat, akkor vagy a jövőt tervezgetjük, vagy az aktuális problémákra koncentrálunk. Hogy két ember passzol-e egymáshoz, az igazán sok dolgon múlik. Az egyik ilyen a korkülönbség.

Egyesek szerint az az ideális, ha a pár mindkét fele egyidős. Sokan azt vallják, hogy csak akkor működhet a szerelem, ha a férfi idősebb, a nő pedig fiatalabb. Az ellentétes verziót általában sokkal furcsább szemmel nézik, társadalmilag sokkal kevésbé elfogadott. Az angolok és az amerikaiak azonban a matematikában látják a megoldást.

A 'half their age plus seven', azaz a fele olyan korú plusz hét szabálynak már a neve is mindent elmond arról, hogy ez pontosan mit jelent, de azért kifejtjük bővebben is. Számtalan hollywoodi sztár is van, aki egyfajta vezérfonalként tekint erre a bűvös számsorra.

Ugyan Magyarországon kevésbé elterjedt a szabály, külföldön már Wikipédia oldalt is létrehoztak, annyira elterjedt.

A szabály szerint a párkapcsolat akkor működik tökéletesen, ha az egyik fél fele olyan idős mint a másik, plusz hozzá kell adni még hetet. Na de kinek a javára?
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Bed&Love
Utazás
A most felfedezett minták nagyjából kétszer olyan idősek, mint a korábbi rekordtartó - árulta el a Cambridge-i Egyetem egyik munkatársa.
Fashion&Beauty
A hajápolásra is kiemelt figyelmet kell fordítanunk, ugyanis kárt tehetünk a hajunkban, ha nem foglalkozunk vele. Lefekvés előtt is érdemes néhány dologra odafigyelni.
Utazás
Dr. Kovács Erik éghajlatkutató, klimatológus, a Klímapolitikai Intézet vezető kutatója friss elemzésében arra a kérdésre keresi a választ, hogy van-e esély Magyarországon fehér karácsonyra 2022-ben.