Bed&Love

Ezért veszélyes a Facebook és az Instagram a párkapcsolatodra

Elgondolkoztál már valaha azon, hogy a Te életedben hol a helye a közösségi médiának? Nem viszed túlzásba? Nem okoz feszültséget a párkapcsolatodban? Szakértőnk, Kozma Anita erre kereste a választ.

Vágyunk a folyamatos visszajelzésre, elismerésre

Az nem kérdés, hogy mindennapjaink szerves részét képezik a különböző közösségi oldalak. Már csak az a kérdés, hogy mekkora is az a bizonyos rész, és elegendő idő jut-e a valós életre? Ha még nem merültek fel benned e kétségek, gyere és töprengjünk rajta együtt egy kicsit!

Az egészen biztos, hogy előnye és hátránya egyaránt van annak, ha tagja vagy ezeknek a virtuális közösségeknek. Hiszen nagyszerű olyan ismerősökkel, barátokkal kommunikálni, akikkel már nagyon régen találkoztunk. Klassz rátalálni rég nem látott iskolatársainkra és remek, hogy részese lehetsz külföldön élő családtagjaid hétköznapjainak is. Ez mind nagyon jó, hogy lehetséges. A probléma akkor kezdődik, amikor jobban érdekel, hogy mit csinált az unokahúgod Londonban, mint a saját gyereked az oviban. Valld be nyugodtan, hogy az életed néha mellőz minden izgalmat és több benne a probléma és a szürke szín, ellenben a szép, színes és érdekes, hívogató képernyővel.

A másik nagyszerű dolog, hogy a saját életedből is megoszthatod az arra érdemes pillanatokat, hangulatokat, fotókat. Hiszen nincs abban semmi rossz, hogy büszke vagy a gyermekedre, aki most érettségizett le, vagy a szuper sütire, amit most sütöttél. Gyarló emberek vagyunk és folyamatos visszaigazolásokra, sőt elismerésre vágyunk, főleg akkor, ha ezt otthon nem kapjuk meg igazán. Viszont ha volt már rá példa, hogy nem engedted a párodat belekóstolni a finom vasárnapi ebédbe addig, amíg le nem fényképezted, hogy aztán majd megoszthasd az ismerőseiddel, akkor állj meg egy percre és gondold végig, hogy nem szakadt-e át az a bizonyos határ?

Lapozz, cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Fotók: huffingtonpost.com; jpompey.com

Oldalak

Bed&Love
Sztárok
Nem is akármilyen alkalomból posztolta az eddig sosem látott képet, gyermekei ugyanis betöltötték a 18. életévüket.
Utazás
Ünnepi díszbe öltözött a dél-alföldi kisváros, Csongrád. A Tisza-parti város főterén, a Kossuth téren már adventi fények, karácsonyi hangulat és változatos családi programok várják november 26-tól...
Sztárok
Egyre csak fokozódik a dráma A Nagy Ő villájában, az egyik lányról olyan titok derült ki, ami Árpa Attilának nem fér bele.