Ezt ünnepeljük, amikor házassági évfordulónk van - Nem is olyan egyértelmű, mint gondolnád

Nálatok is majdnem minden évben veszekedésbe vagy sértődésbe torkollik az eredetileg tökéletesen megtervezett és százszor előre elképzelt házassági évforduló? Ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy nem szeretitek egymást, de valamit nagyon rosszul csináltok. Olvasd el szakértőnk, Orbán Nóra írását a témában!

Ma van a házassági évfordulónk!

Ajándék, készülődés, idegesség, veszekedés.

Elfelejti?

Eltalálja, mit szeretnék?

Eltalálom, mire vágyik?

Elkészülök időre?

Ugye semmi nem rontja el a hangulatot?

Minden úgy alakul, mint az ide vonatkozó filmekben? Hajuk belőve, álomruha vasalva, idejük, mint a tenger, az ajándékuk frenetikus, a vacsora szinte magától ugrik az asztalra. Arról már ne is beszéljünk, hogy a szex önfeledt és mesés.

Ajándék, készülődés, feszültség, veszekedés, mint tavaly és azelőtt. Mire az összebújáshoz érnénk, már jól megsértődtünk vagy legalább is elment tőle a kedvünk.

Bizonyítsd, hogy szeretsz! Majd én megmutatom, hogy jobb vagyok! Mindig te rontod el! Ez már állandóan így lesz? Mit is keresek melletted? Csak legyen már vége a mai napnak is!

Félünk, hogy nem felelünk meg valakinek vagy valaminek, nem is tudjuk, kinek vagy minek. Pedig összekacsinthatnánk és elfelejthetnénk a „világ” elvárásait és lehetnénk tét nélkül önmagunk.

Félünk, hogy ezen a jeles napon kiderül, hogy nem is szeretnek minket eléggé. Félünk, mert azt sejtjük, nem vagyunk igazán jók és szerethetőek. A félelmünk rontja el. A félelmünkkel írjuk felül társunk szavait és cselekedeteit. Aztán már a szeretetlen elvárásaink üresítik ki az ünnepünket.

Lapozz, Orbán Nóra cikke a következő oldalon folytatódik!

Fotó: telegraph.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!