Ez történik a szervezeteddel, ha hosszú ideig nem szexelsz senkivel

Nem várt változásokat hozhat az életedbe, ha valamilyen oknál fogva úgy döntesz, hogy abbahagyod a szeretkezést. Olvasd el, min megy keresztül ilyenkor a tested!

Rosszabb lesz a hangulatod

A szex félig fizikai, félig pedig lelki kontaktus, aktus, aminek során nemcsak az erőnlétedet tartod szinten, hanem a mentális egészségedet is. Az összebújás során valóban összebújtok, bőr a bőrrel érintkezik, ez az erős fizikai kontaktus pedig segít szabályozni a hangulatodat azáltal, hogy nagy mennyiségű oxitocint és endorfint szabadít fel. Kutatások is kimutatták, hogy a szex hiánya és a depresszió között van kapcsolat.

A vaginád fala meggyengül

Ha abbahagyod a szeretkezést, akkor a vaginád fala meggyengülhet, hiszen - hogy csúnyán fogalmazzunk - a nemi szerved nincsen "kihasználva". Ennek az lesz a következménye, hogy amikor majd újra ringbe szállsz, a szeretkezés bizony fájdalmas lesz. Főleg menopauza után fontos a rendszeres hancúr, mivel hozzájárul a vagina egészségéhez.

Nő tiltakozik a szex ellen

Hüvelyszárazsággal kell szembenézned

Azok a nők, akik ritkán bújnak ágyba és már a változókorban vannak, sokkal többet küzdenek a hüvelyszárazsággal. Nem elég, hogy az ösztrogén hormon mennyisége ilyenkor drasztikusan lecsökken, a nemi aktivitás hiánya miatt a vérkeringés is szegényes lesz, ami csak tovább fokozza a szárazságot.

Fájdalmasabb lesz a menstruáció

Meglepő vagy sem, de a szeretkezés csökkenti a menstruációs fájdalmakat, tehát ha leállsz vele, akkor jobban fogsz szenvedni a nehéz napokon. Az orgazmus hatására felszabaduló oxitocin hormon ugyanis csillapítja a fájdalomérzetet, következésképpen a hasi görcsöket. Vannak, akik ezért szeretnek menzesz alatt is szeretkezni, de tévedés ne essék, ez nem kötelező: az oxitocin hatása az együttlétet követő néhány napban is érezhető.

Fotó: 123rf.com

Oldalak

Lifestyle
Eláruljuk, honnan tudhatod, hogy valóban az adott víz okozza-e a problémát, és hogyan kezelheted a tüneteket.
Lifestyle
A csodaszép zöld növények hasznos és gyönyörű elemei otthonunknak, a legjobb pedig, hogy már néhány egyszerű tippet megfogadva is könnyedén gondjukat viselheted, amiért egészen biztosan hálásak...
Sztárok
Vitathatatlan, hogy a Beatles a kezdetektől fogva minden idők egyik legnagyobb és legbefolyásosabb zenekaraként vonult be a történelembe, melynek egyik nagy ikonja volt az immáron 81 éves Paul...