Az összeköltözés problémái - Így lesz felhőtlen az együttélés

Minden szerelmespár életében eljön az a pillanat, amikor úgy döntenek, minden apró pillanatukat szeretnék megosztani a másikkal, és egy lakásba költöznek. A sok együtt töltött idő és a várt boldogság azonban nem mindig úgy alakul, mint azt szerettük volna. Most adunk pár tippet, hogy az összeköltözés után is ugyanolyan boldog legyen a kapcsolat, mint azelőtt.

Az összeköltözés sokszor történik tervezetten, de ugyanolyan sokszor alakul spontán is. Lehet, hogy már hónapok óta keressük a megfelelő lakást, de az is lehet, hogy egyszer csak azt vesszük észre, hogy haza se mentünk már párunktól hetek óta. A módszer szinte mindegy, mindenki mást tart jónak. Az viszont nem, hogy hogyan alakul szerelmünk az együttélés alatt. Pár kérdést ezért mindenképpen érdemes átgondolni.

Mikor jön el az ideje?

Az összeköltözés megfelelő pillanatáról szintén mindenkinek más a véleménye. Vannak olyan párok, akik már néhány hét után összebútoroznak, vannak, akik pedig több év után sem élnek még együtt. Előtte azonban mindenképpen érdemes jól átgondolni, és megbeszélni a dolgot.

Először is, ne kényszerítsük párunkat! Ha ő még nem akar velünk lakni, fogadjuk el, és ne kérdezgessük állandóan. Ez ugyanis nem feltétlenül azt jelenti, hogy nem szeret minket, sőt! Arra sokkal nagyobb az esély, hogy fél a dologtól, és nem akarja, hogy elromoljon a kapcsolat. És a férfiak ugyebár nem is adják fel olyan könnyen az egyedül élést. Mindenképpen várjuk meg, hogy ő is akarja, és biztos legyen a döntésében, ha pedig mi vagyunk bizonytalanok, akkor is érdemes várni. Talán a legmegfelelőbb, ha legalább fél évet várunk, de persze ez nem kötelező.

Hova költözzünk?

Ha már eldőlt, hogy összebútorozunk párunkkal, akkor a legnagyobb probléma talán az lesz, hogy hol. Ha van rá lehetőségünk, a legjobb, ha kerüljük a szülői házat, mert általában ez csak még több feszültséget szül, hiszen így nemcsak párunkkal kell összeszokni, hanem szüleivel is.
Ha valamelyikünk lakását választjuk, az is okozhat azonban gondokat. Ha beengedjük szerelmünket magunkhoz, vagy ő minket, akkor fontos, hogy a lakást már nem érezhetjük teljesen a sajátunknak. Nem szólhatunk rá párunkra, hogy „Az én lakásomban ezt nem teheted!”. El kell fogadnunk, hogy az már a közös kis fészkünk, és párunknak is ugyanolyan joga van benne bármihez, mint nekünk.
A legjobb megoldás egy új, közös lakás. Itt tényleg minden közös lesz, és a berendezést is együtt találjuk ki.

Oldalak

Lifestyle
Szeretek a szavakkal játszani, és ahogy leírtam ezt a címet, feltűnt, hogy az el-altatniban benne van, hogy el. Tőlünk el, vagyis a távolítás. A fel-tölteniben pedig az emelés, akár a felemelés a...
Lifestyle
A gyerekek néha mondanak furcsa dolgokat, de ha ilyesmit hallanánk tőlük, biztosan mi is kifutnánk a világból. Íme 9 sokat sejtető, mégis hátborzongató mondat, amit gyerekek a szüleinknek mondtak.
Sztárok
A múlt század közepének kitűnő hangú énekesnője volt Dinah Washington, akinek tragikusan rövid életbe sokfajta stílus belefért. Az előadónő a dzsessz, a blues, de még a popzene műfajában is...