Az 5 legrosszabb pasiduma

A férfiak gyakran panaszkodnak, hogy olyan virágnyelven fogalmazunk, ami számukra követhetetlen. Pedig ők maguk is előszeretettel vetnek be mondatokat, melyektől meg nekünk szalad össze a szemöldökünk. Lássuk a legelmésebbeket!

Majd hívlak!
Azaz: tuti nem hívlak. Érdekes megoldás ez, amikor a randi végén benyögik a jövőbeni telózás lehetőségét, szerencsétlen nő csak azt nem érti, minek mondta, hogy hívja, ha egyszer esze ágában sincs? Miért nem lehet azt mondani, hogy szia és kész? Valószínűleg azért, mert mindennek ellenére a pasi is emberből van, nem akar megbántani, így folyamodik a kegyes hazugsághoz. Jobb akkor nyugiban elválni, a telefonhívás hiánya miatti szenvedésedet meg már úgysem látja, és amit nem lát, az nem is fáj. Logikus.

Még nem vagyok kész egy új kapcsolatra
Avagy: még van egy-két elvarratlan szál az életemben. Ezt úgy kell érteni, hogy még a) szerelmes az előző nőjébe, sőt talán még együtt is vannak, b) nem akar elköteleződni, csak továbbra is csajozni. Hát egyikre sem lehet jövőt alapozni, de még csak közeljövőt se. Alapvetően arról van itt szó, hogy sok pasi fél az elköteleződéstől, de egyedül se szeretne maradni és úgy akarnak tutira menni, hogy kezdetben több vasat tartanak a tűzben.

Nem vagyok egy romantikus típus
Ez egy olyan mondat, amit rengeteg dologra rá tud húzni, hogy azt éppen miért nem csinálja. Értsd: nem vagyok egy romantikus típus, ezért nem veszek neked virágot, nem mondom csak úgy, hogy szeretlek, ma nem megyünk moziba, mert meccset nézek és társai, sőt rosszabb esetben még alapvető udvariasság hiányában is ezzel takarózik.

Te jobbat érdemelsz nálam
Avagy: túl jó vagy hozzám. Valószínűleg egyéb, hasonló célzatú változata is ismert még ennek a kijelentésnek. A lényeg: ez egy ócska kamu duma, amivel azt akarja elérni, hogy végül te szakíts vele, vagy legalábbis „közös megegyezéssel” történjen a dolog, mert ő túl gyáva azt mondani, hogy vége.

Szeretlek, de nem vagyok szerelmes beléd
Rejtély, hogy ezt miért így mondják, egy nő ebből úgyis csak azt hallja meg, hogy a pasi nem szerelmes belé. Plusz a szeretlek önmagában egy kinyilatkoztatás, nincs olyan, hogy szeretlek, de... Ennek is az a lényege, hogy a pasi szépíteni akar a szomorú valóságon: nem szeret. Vagy nem szerelmes beléd, tök mindegy. Persze lehet erre ráfogni, hogy szeret, mint embert, barátot, stb, de azzal nem sokra megyünk, ha a pasink emberbaráti szeretetet tanusít irántunk.

A teljesség kedvéért jó, ha tudjuk: a pasi nem nő, szóval sok esetben nincs semmiféle virágnyelv, amit értelmeznünk kéne, egyszerűen azt mondják, amit gondolnak. A "majd hívlak" például simán jelentheti azt amit, és valóban hívni fog. De nem árt elgondolkodni azon, hogy miért lettek olyan közismertek a fenti pasidumák, és hogy miért vonjuk kétségbe az igazságtartalmukat.

Oldalak