Internetes társkeresés - Pro és Kontra

Az online randizás sok kétséggel, bizonytalansággal, bizalmatlansággal és annál is több veszéllyel járhat. Ugyanakkor rengeteg pár jön össze az internet segítségével, és nem csak futó kalandokra. Nézzük, milyen érvek szólnak a netes társkeresés mellett illetve ellen!

Pro
Ha valaki nem képes idegen emberek társaságában feloldódni, és úgy kell a szavakat is kihúzni belőle, valószínűleg nem ódzkodik az effajta társkereséstől. Hiszen az online világ előnye, hogy bárki bárkivel beszélhet, ismerkedhet, és kötöttségek, félelmek nélkül kiadhatja magát, hiszen inkognitóban maradhat, ha úgy akarja. Ez különösen jó az olyan embereknek, akik nehezen alakítanak ki személyes kapcsolatokat, de azok is kipróbálhatják, akik otthonuk kényelméből, külsőségektől és feszélyezettségektől elzárva szeretnének társat találni. Sokféle oldal létezik, ahol megtalálhatjuk akár álmaink párját is, érdeklődési körre, életkorra, foglalkozásra, és sok egyébre is leszűkítve a keresést. Ha esetleg folyamatosan csalódtunk eddig, mert az ellenkező neműek csak a külsőnket látták, és nem is foglalkoztak a személyiségünkkel, akkor kifejezetten jót tehet ez a módszer. Itt önmagunkat adhatjuk, kimutathatjuk a valódi énünket, azelőtt, hogy fényképet küldenénk magunkról. Így biztosak lehetünk abban, hogy az illető, valóban irántunk érdeklődik.

Kontra
Legnagyobb veszélye, hogy mivel teljesen anonim módon zajlik az ismerkedés, akárki akármit kitalálhat magáról. Egyáltalán nem biztos, hogy saját magáról küld fotót, még akár a webkamerával is babrálhat, vagy egyszerűen valamelyik helyesebb haverját ülteti oda maga helyett. Ha teljesen biztosra akarunk menni, előbb-utóbb úgyis találkozunk kell az illetővel személyesen, és akkor mindig kiderül az igazság. A probléma akkor lehet, ha a pasinak, akivel találkozni akarunk, hátsó szándékai vannak. A nemi erőszaktól, az elrabláson át akár a gyilkosságig is terjedhet a szörnyűségek skálája, azonban ezeket könnyen kiküszöbölhetjük néhány dologgal. A legfontosabb, hogy mindig (!) nyilvános, forgalmas helyen legyen az első találkozó, és hogy biztosra menjünk, az azt követő egy-két alkalom is. Emellett pedig ha nagyon tartunk a személyes találkozástól, nyugodtan vigyünk magunkkal egy barátnőt, családtagot. Bárkit, aki – nyilván tisztes távolságból – figyeli majd a randevú első perceit, majd miután megbizonyosodott, hogy minden rendben lesz, távozik.

További jó tanács, ha ilyen esetekben magunkhoz veszünk egy paprika-sprayt vagy egyéb önvédelmi eszközt, amitől biztonságban érezzük magunkat. Persze, ha kellő idő elteltével kerül sor az első randevúra, szinte kizárt, hogy ilyen drasztikus dolgok történjenek. Azonban eleinte jobb félni, mint megijedni!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!