Alkohol és szex - Melyek az előnyei és hátrányai?

Mivel kialakult bennünk, hogy a szex egy úgymond nem illendő dolog, gyakran nehezen oldódunk fel, szégyenlősködünk az ágyban, akár párunkról, akár egy alkalmi kapcsolatról van szó. A gátlások feloldása végett gyakran fordulunk szeszes italokhoz, de vajon érdemes?

Neveltetésünkből adódóan a szex elég sokáig tabu az életünkben. Kiskorunkban inkább nem beszélnek előttünk a szüleink, a tévés szexjelenetekről elkapcsolnak, és gyakran a felvilágosítás is inkább a virágok és méhecskék teljesen zavaros kapcsolatáról szól, mint a valódi testiségekről.

Tény, hogy egy ideális világban mindenki szeretné magát, mindenki elfogadná a testét és a szexualitását, ám a mi állandó megfelelési kényszer alatt álló társadalmunkban ez sajnos nem így van.

Randin
Nem feltétlenül baj, ha a várva várt nagy éjszakán, amire már hetek óta készülünk, megiszunk egy finom pohár bort, hogy kicsit ellazuljunk, nem véletlenül alakult ki, a tipikus pezsgős-gyertyafényes randi sztereotípia, hiszen ez is a könnyebb oldódást szolgálja. Ilyenkor picit bátrabbak leszünk, merészebbek, vadmacskásabbak, ami valószínű a partnernek sem lesz ellenére. Oldjuk a belső görcseinket, nem félünk az érzéki oldalunkat kimutatni.

Túlzás
A probléma akkor kezdődik ha túlságosan sokat iszunk. A romantikusnak induló,és terveink szerint szexszel végződő estét elég könnyen elronthatja, ha elkezdünk imbolyogva járni, esetleg exekről anekdotázni, ne adj isten, leöntjük a fehér álomrucit vörösborral, vagy a legrosszabb, gyomrunk visszaadja a természetnek azt ami az övé. Ha sor is kerül ilyenkor a légyottra, nem hinném hogy bárkinek is örömet okoz ha másnap alkoholgőzben, fájó fejjel kelve finoman próbálja partnerétől tudakolni az este részleteit. Ez egyrészt nem túl finom és nőies, másrészt könnyen elriaszthatja a kiszemeltünket, hiszen nem minden férfi álma hosszabb kapcsolatot kialakítani egy két lábon járó boros üveggel.

Buliban
Ha szinglik vagyunk, és az estére betervezett partihoz úgy állunk hozzá, hogy nem lenne ellenünkre ha éppenséggel úgy hozza a sors, szintén érdemes figyelni magunkra. Ha megiszunk pár koktélt és csevegünk a barátnőinkkel, szimpatikus idegenekkel táncolunk, azzal még semmi probléma nincs. De sajnos női megfelelője is van a híres pasi mondásnak, azaz hajlamosak vagyunk szebbnek, jobbnak, kedvesebbnek látni a srácot akivel épp összehozott a sors. Gondolom mondanom sem kell, hogy ebből nagyon-nagyon kínos dolgok szoktak születni. És nagyon-nagyon csúnya reggeli ébredések, és hasonló ”walk of shame”-ek, keresztül a városon, melyek hosszúak, nagyon hosszúak.

Vigyázzunk magunkra, és tartsuk tiszteletben testünket-lelkünket. Ha fel tudjuk oldani gátlásainkat sokkal élvezetesebb a szex alkohol nélkül, mint vele, csak bízzunk magunkban.

Oldalak

Szólj hozzá Te is!