A halogatás a szerelem csendes gyilkosa - Az idő nem old meg semmit, de te képes vagy rá

Korábban már éltem olyan kapcsolatban, amelyben egészen egyszerűen képetelenek voltunk megoldani a problémáinkat az akkori párommal. Szerettük egymást, de a gondokat nem tudtuk megbeszélni, így azok idővel éket vertek közénk. Ezután jelent meg az a bizonyos harmadik fél... Ha te nem szeretnél így járni, olvasd el, mit tanácsol párkapcsolati szakértőnk, Orbán Nóra!

Majd az idő megoldja

Vannak olyan feladatok az életünkben, amiket csak hagyni kell megoldódni és vannak olyanok, amikre, ha nem keresünk megoldást, csak elmélyítik a hibát. A hibás működések a párkapcsolatokban maguktól nem javulnak meg, de tőlünk meg tudnak, arra gondolok, hogy mi javíthatunk rajtuk. Ha hagyjuk a rossz megoldásokat újra és újra hibát termelni, csak egyre távolabb kerülünk egymástól.

„Mondjam el neki, mit érzek?”

Hát, persze, honnan tudná különben, hogy mi történik benned? Hogyan vehetné észre, hogy valami nincs jól, ha külső jele még nincs, és te nem mondod el neki? Hogyan oldhatnátok meg, ha azt sem találjátok ki együtt, mi a baj? Érdemes inkább megelőzni egy figyelmeztető krízist, mint a veszteségek nyomására leülni egyeztetni.

Társakként segítenünk kell egymásnak elmagyarázni a bennünk zajló folyamatokat, hogy kapcsolódni tudjunk egymáshoz.

Lapozz, Nóra cikke a következő oldalon folytatódik!

Fotó: lovequotesher.com

Oldalak

  • 1
  • 2