Bed&Love

Tanulj a profiktól! 5 tipp a BDSM mestereitől a kezdőknek

Engedd szabadjára a benned rejlő dominát vagy szexrabszolgát.

Mi is az a BDSM?

Sokan csak A szürke ötven árnyalata című regényben találkoztak először a szexualitás ezen módjával, pedig nem kell ahhoz szeretned a kegyetlenkedést, hogy próbálkozz pároddal a különböző BDSM-játékokkal. Szexuális irányultságtől függetlenül, már évszázadok óta használják ezeket a gyakorlatokat az ágyban a parterek, hogy fokozzák az együtlét izgalmát. A gyűjtőszó valójában több szexuális viselkedésformát takar, amelyek elsőre ijesztőek lehetnek, ilyen a kötözés-fegyelmezés, dominancia-alávetettség és szadizmus-mazochizmus. A szeánszszerű együttlét klasszikus, kétszemélyes felállásában egy alávetett és egy domináns szerep kölcsönhatása fokozza az örömöket, de ez a felektől függően változhat időről időre vagy akár egy aktuson belül is. A szexualitás ezen formáját gyakorlók a legtöbbször egy szubkultúra részeként gondolnak egymásra, rengeteg kisebb közösség van világszerte, ahol a BDSM és más fétisrajongók adhatják át tapasztalataikat egymásnak. Rengeteg expót szerveznek, ahol a különböző szexuális segédeszközök és ajzószerek végtelen tárházából válogathatnak az érdeklődők. Ebben a közösségben nincs tabu, sőt, ez egy bizalmi közeg, ahol új szintre emelkedik a szex okozota örömszerzés.

Így néz ki a gyakorlatban

A DailyStar megkérdezett egy BDSM-mestert, akit csak Noire király néven ismernek - és már hosszú évtizedek óta ilyen módon éli meg szexualitását -, hogy mi az öt legfontosabb dolog, amit a kezdőknek tudniuk kell, mielőtt belevágnak egy ilyen kalandba. A szakértő szerint az alábbi tanácsokat mindenképpen érdemes megfogadniuk azoknak, akik érdeklődnek a téma iránt, különben súlyos fizikai vagy lelki traumát szenvedhetnek.

1) Biztonságos légkör

Mielőtt valami újat próbálnál ki a hálószobában, fontos, hogy először mindenképp beszéld meg a partnereddel. A határok kijelölése a legjobb módja annak, hogy mindkét fél jól érezze magát szex közben. Egy domináns szerep sokszor könyörtelen megnyilvánulásokat kíván az embertől, ezért fontos, hogy megbízz a másikban akkor is, hogyha az élvezetek maximalizálása érdekében éppen megalázó vagy fájdalmasabb szituációkba kerültök.

Noire király tippje, hogy használjátok az úgynevezett "közlekedési lámpa" módszert. A piros azt jelenti, hogy hagyjátok abba, a sárga, hogy lassabban, a zöld pedig, hogy gyorsabban.

2) Válassz egy új nevet

Ha feszélyezve érzed magad amiatt, hogy elő kell csalogatnod a személyiséged egyik rejtett féltve őrzött részét, akkor próbálja meg kitalálni egy olyan karaktert, aki nem azonos veled és pusztán az együttlét idejére hívod elő. A szakértő szerint a legjobb, ha te magad alkotsz egy különleges nevet, de ha nincs ötleted, tapasztalatai alapján a domináns nők a legtöbbször a Királynő, a férfiak pedig az Alfa nevet használják. A BDSM közösségben számos népszerű név forog, amik közül választhatsz egy hozzádillőt, de csak akkor, ha szükségesnek érzed.

3) Ne kapkodj!

A fő cél a BDSM-ben sosem a kegyetlenkedés, hanem a másik bizalmának elnyerése. Ha a testi sanyargatások közül az ütlegelést választjuk, akkor a húsosabb részekre érdemes összpontosítani, mivel úgy nem okozunk hosszú távú fájdalmat. A fenék, a comb és a karok verése vagy kötözése nem jár olyan veszélyekkel, mint a fej és a nyak körüli területek. Az intenzitás adagolása nagyon fontos, mert a kiszámíthatatlanság növeli a sérülés kockázatát.

4) Kommunikáció

Az előző ponthoz kapcsolódik a kommunikáció fontossága. Ti döntitek el, hogy szóban, vagy testi jelekkel vezetitek rá a másikat arra, hogy mi esik jól számotokra, a lényeg, hogy egyértelmű legyen. Noir király elárulta, hogy néhány BDSM-pár megbeszél egy bizonyos szabadulószót, ami egy teljesen hétköznapi dolog (pl.: kocka, lencse, serpenyő) és éppen ezért kizökkenti a másikat az együttlétből. Ritkán előfordul, hogy egy domináns karakter annyira "belemelegedik" a dologba, hogy nem hallgat arra, hogyha a másik a hagyományos úton a "ne", "elég" vagy a "hagyd abba" szavakkal jelzi, hogy kényelmetlen vagy fájfalmas a szituáció, ezért kell egy olyan kölcsönösen elfogadott kifejezést találni, ami kijózanítja a másikat.

5) Lekapcsolódás

A BDSM egy elképesztő érzelmi és testi utazás, de csak arra az időre szól, amíg az ágyban - vagy éppen máshol - vagytok. Az uralkodó szeretőnek figyelnie kell a partnerére, hiszen az felelősséggel tartozik azért, hogy biztonságban érezze magát az elnyomott fél. Az együttlét után beszéljétek meg, hogy ez csak egy szexuális játék volt. A partneri kapcsolatban törekedjetek az egyensúlyra, hiszen nem biztos, hogy az ágyban is az tetszik majd, mint a hétköznapi szituációkban. Noire király azt hozza fel példaként, hogy a legtöbb üzleti életben tevékenykedő, vezető beosztást ellátó férfinek saját dominája van, hiszen a munka világában mindig a dominanciájukat kell bizonyítaniuk, éppen ezért a szexben nagyon szeretnek az alávetett szerepben tetszelegni.

Leadfotó és fotók: 123rf.com

Oldalak

Ez a tartalom olyan elemeket is tartalmazhat, amelyek a hatályos jogszabályok kategóriái szerint kiskorúakra károsak lehetnek. Ha azt szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot!
A javasolt szűrőprogram ide kattintva elérhető.
Bed&Love
Sztárok
A műsor elődöntőjében óriási izgalmaknak lehettünk szemtanúi, hiszen a tét az volt, hogy ki az a négy versenyző, aki a döntősök közé jut az idei utolsó adásba, ahol jövő héten kiderül, ki nyeri majd...
Fashion&Beauty
A brit királyi családban jól ismert, hogy a szépség terén az egyszerűség a divatszabály. Ám Diana hercegnő megmutatta, hogy vannak szabályok, amiket érdemes megszegni.
Lifestyle
A Halak életében lehetőségekkel teli időszak veszi kezdetét. Napi horoszkóp!