Visa run - Látogatás Myanmarban

Thaiföldön alaposan megtúráztatják azokat, akik hosszabb időszakot szeretnének itt tölteni. Két hónappal ezelőtt, mikor megérkeztünk az országba, kaptunk egy adatlapot érkezési és távozási oldallal, valamint az útlevelünkbe pecsételték: február 9-ig el kell hagynunk az országot! Persze ezt már otthon a követségen is elmondták és egész kis biznisz épült a Visa Run szolgáltatásra – azaz elvisznek a határig, átkísérnek, majd visszahoznak.

Kijelentkezés az országból

Egy ilyen móka 2500 bath (20 000 Ft), benne van a 12 órás (!) buszozás, egy reggeli, némi üccsi, hajóút. Reggel hatkor értünk jöttek a hotelhez, álmos szemmel befeküdtünk a kisbuszba és próbáltunk aludni, miközben a napfelkelte kísérte az utunk. Három óra után egy rövid pihenő, kaptunk szendvicset, üdítőt, majd indulás tovább. Már dél is elmúlt, amikor végre megérkeztünk Ranongba, a tengerparti városba, ahonnan kis csónakkal utazunk majd tovább, de előbb kijelentkezünk az országból. Ehhez a belépéskor kapott adatlap távozási oldala kellett és még egy fotó, utána tengerre szálltunk, irány Myanmar!

A tenger tele kisebb-nagyobb szigetekkel, sehol sem látszik a nyílt víz és iszonyatosan koszos. Nyilván az állandó jövés-menés során is rengeteg szennyeződés kerül a vízbe, de sok a zacskó, cigisdoboz is. Fél óra után meg is érkeztünk, első utunk a bevándorlási iroda, ahol az útlevélbe megkapjuk a chek-in és a check-out pecséteket is és természetesen egy-egy fotó Myanmarnak is jár.

Oldalak

Lifestyle
A Belli di Mamma ráadásul nem is először részesül e különleges megtiszteltetésben.
Fashion&Beauty
Ha nem tudsz dönteni a vagány shag és az elegáns bob között, van egy jó hírünk: a cowgirl stílus ezt a kettőt egyesíti és talán pont neked való.
Lifestyle
Eszedbe jutott már, hogy vajon melyek a világ legdrágább dolgai vagy épp anyagai? Nos, talán meglepődsz majd, de például az arany az első háromban sincs benne.