A minden lényege – Interjú Hajdú Balázzsal

Önálló estjében mindenről szó esik, ezért csak a lényegre jut idő. Szeret improvizálni, kísérletezgetni, és szívesen bevonja a közönséget is. Hajdú Balázs fellépéseiről, ihletforrásairól, illetve a közelgő Dumafüred Fesztiválról mesélt.

Hogy áll az önálló ested? Sokat változott a bemutató óta?

Igen, folyamatosan változik, és remélem, hogy még jobb lett, mint volt. Az a címe, hogy A minden lényege, én pedig azt szoktam mondani, hogy mivel mindenről szó esik benne, ezért csak a lényegre jut idő.

Mennyi időre van szükséged ahhoz, hogy úgy érezd, teljesen összeért egy előadásod?

Rengeteg időre. Az est első részében az emberek általában még feszültebbek, meg kell próbálni feloldani őket. A második részre jóval felszabadultabbak, de sokszor már az elején elmondom, amit csak későbbre tartogattam, és úgy érzem, jó volna, ha még több anyagom lenne. Csakhogy hiába írok még többet, az önálló est valahogy mindent elnyel. Jó sok előadásra van szükségem ahhoz, hogy úgy gondoljam, teljesen összeállt. Elégedett vagyok a jelenlegi önálló estemmel, de a tökéletestől még messze van.

Egy másik produkcióban, amiben szintén részt veszel – Brand new- új anyagok estje – az a lényeg, hogy mindig valami újdonsággal állj elő. Ez könnyebben megy neked?

Ennél a műsornál csak 15-20 percet beszél az ember, viszont olyan dolgokról, amiket korábban még nem próbált ki. Kedvelem ezt a műfajt, mert alapból kísérletezős típus vagyok, szívesen improvizálok és vonom be a közönséget is. Az új anyagok estjét és az önállót is szeretem, utóbbiban az a jó, hogy oda tényleg csak azért jönnek el az emberek, hogy engem lássanak, aminek van egyfajta pszichés támasza.

Lapozz, az interjú a következő oldalon folytatódik!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!