Burgenland, az élvezetek régiója

Burgenland, Ausztria legkeletibb területe az év háromszáz napján verőfényes gasztrotartomány, mely a különleges mikroklímának és az egyedülálló természeti adottságoknak köszönhetően számos kulináris érdekességgel rendelkezik.

Természetesen és hagyományosan

Szeptember beköszöntével Burgenlandban kezdetét veszi a november végéig tartó gasztrofesztiválok sorozata, amikor minden kisebb régió kulináris különlegességeivel, ínyenc fogásaival képviselteti magát az eseményeken. A fesztiválszezon tetőpontja november 11-e, Szent Márton napja, amikor nem csak a hagyományos liba kerül az asztalra, hanem ez az újbor felszentelésének időpontja is.

Burgenland éttermeiben, borászataiban, termőföldjein, szőlőültetvényein természetes, különös gonddal termelt zöldségek, gyümölcsök, odafigyeléssel nevelt libák, marhák szolgálnak a tradicionális ételek alapjául. Érdekesség, hogy a tartomány a rengeteg napsütésnek és a szeles időnek köszönhetően a paradicsomtermesztés fellegvárává vált. A térség legsikeresebb termelője 3200 különböző típusú és ízű, egzotikus nevekkel ellátott paradicsomot termel.

Fotó: commons.wikimedia.org

Oldalak

Fashion&Beauty
A sírás egy természetes biológiai folyamat, amely segít kifejezni és feldolgozni az érzelmeket. De gondoltál már arra, vajon milyen hatással lehetnek a könnycseppek bőrödre nézve?
Lifestyle
A pizza az az étel, ami a világ minden táján hódít, és kevés olyan ember van, aki ne fogyasztaná szívesen – sajnos azonban mivel nem kedvez túlzottan a diétának, a legtöbb fogyókúrázó kiiktatja az...
Egészség
Ha te sem szeretnéd idő előtt elveszíteni szellemi frissességedet és agyi jólétedet, akkor jobban teszed, ha kerülöd ezeket az egyszerű és sokszor ártalmatlannak tűnő mindennapi szokásokat.