Zöldborsóleves

A zöldborsólevesért mindenki rajong, és nem csupán az íze miatt, hanem azért is, mert bármikor el lehet készíteni, hiszen a mirelit zöldborsó is tökéletes hozzá.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    500 g zöldborsó
  • 2 liter víz
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 fej hagyma
  • 1 ek. liszt
  • 1 tk. piros paprika
  • 1,5 dl víz
  • csigatészta

Elkészítés

Főzzük meg a zöldborsót 2 liter vízben, majd tegyük hozzá a petrezselymet és a sót. Amikor elkezd forrni a zöldborsó, kezdjük el olajon pirítani az apróra vágott hagymát. Amikor már üveges a hagyma, tegyük hozzá a lisztet és további 3 - 4 percig pirítsuk. Ezután kapcsoljuk le a tűzet és keverjük hozzá a piros paprikát, majd öntsük hozzá a vizet, és keverjük simára. A levest húzzuk le a tűzről és kevergetés mellett öntsük hozzá a rántást. Ezután tegyük vissza a tűzre, melyet felerősítünk, hogy gyorsabban felforrjon. Miután felforrt még kb. 5 – 7 percig főzzük lassú forrás mellett. Ezután tegyük hozzá a csigatésztát, még főzzük további 5 percig és készen is van.

Készítsd el az egyszerű, de nagyszerű húslevest is!

Oldalak

Sztárok
Bár a király a friss fotók alapján rákbetegségéhez képest látszólag nagyszerűen érzi magát, a palota forrásai szerint épp ennek az ellenkezője igaz a 75 éves uralkodóra.
Fashion&Beauty
Április 27-én szombaton rendezték meg a Perwoll Fenntartható Divat Nap-ot a Magyar Nemzeti Múzeumban, melynek keretén belül divatbemutatókon, kerekasztal beszélgetéseken, és izgalmas kiállításokon...
Lifestyle
A sötétzöld levelű növény az egészségre gyakorolt számos pompás hatásáról közismert.