Zöldborsóleves
A zöldborsólevesért mindenki rajong, és nem csupán az íze miatt, hanem azért is, mert bármikor el lehet készíteni, hiszen a mirelit zöldborsó is tökéletes hozzá.
Hozzávalók
- 500 g zöldborsó
- 2 liter víz
- 1 csokor petrezselyem
- só
- 1 fej hagyma
- 1 ek. liszt
- 1 tk. piros paprika
- 1,5 dl víz
- csigatészta
Elkészítés
Főzzük meg a zöldborsót 2 liter vízben, majd tegyük hozzá a petrezselymet és a sót. Amikor elkezd forrni a zöldborsó, kezdjük el olajon pirítani az apróra vágott hagymát. Amikor már üveges a hagyma, tegyük hozzá a lisztet és további 3 - 4 percig pirítsuk. Ezután kapcsoljuk le a tűzet és keverjük hozzá a piros paprikát, majd öntsük hozzá a vizet, és keverjük simára. A levest húzzuk le a tűzről és kevergetés mellett öntsük hozzá a rántást. Ezután tegyük vissza a tűzre, melyet felerősítünk, hogy gyorsabban felforrjon. Miután felforrt még kb. 5 – 7 percig főzzük lassú forrás mellett. Ezután tegyük hozzá a csigatésztát, még főzzük további 5 percig és készen is van.
Készítsd el az egyszerű, de nagyszerű húslevest is!