Vörösboros nyúlgerinc - Igazi ínyenc étel

A mai ajánlatunk egy igazi különlegesség. A nyúl önmagában fejedelmi eledel, hát ha még boros mártással párosítjuk!

Hozzávalók:

  • 1db nyúlgerinc
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 5 dkg zeller
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 doboz paradicsompüré
  • 1 dkg cukor
  • 2 dl vörösbor
  • 1 db babérlevél
  • 2 dl olaj
  • Só, szemes bors ízlés szerint
  • Egy csipet kakukkfű

Elkészítés:
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, majd a hártyáitól megtisztított nyúlgerincet pácban érleljük. A zöldségeket karirkákra vágjuk. Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd a nyúlgerinc minden oldalát hirtelen megkapatjuk, majd tepsibe tesszük. Egy másik edényben olajon megpirítjuk a cukrot, majd beletesszük a zöldségeket és a hagymát is, majd az egészet tovább pirítjuk. Felengedjük borral, majd hozzá adjuk a babérlevelet, a paradicsompürét, a kakukkfüvet végül sóval, borssal ízesítjük, majd 5-10 perc forralás után ráöntjük a tepsiben lévő nyúlgerincre. A tepsit alufóliával lefedjük, majd előmelegített sütőben készre sütjük. Ha a hús megpuhult, akkor kivehetjük a tepsiből, majd a húst fejtsük le a csontról, szeleteljük fel és tegyük üveg tálba. Mindeközben a zöldségeket a nyúl levével együtt összeturmixszoljuk, ha sűrű további vörösborral hígítjuk, majd összeforraljuk.
 

Oldalak

Home&Design
Bár sokan alábecsülik a színek erejét, otthonunk színösszeállítása bizony óriási hatással van mindennapi hangulatunkra. A jó hír viszont, hogy nem kell teljesen átfestened a szobákat, ha igazán...
Lifestyle
Az agy egészségének megőrzése kiemelten fontos általános jólétünk szempontjából, hiszen az agy központi szerepet tölt be testünk egészének irányításában.
Fashion&Beauty
Rengeteg újra és újra előkerülő divattrendnek lehettünk már tanúi, ezúttal egy reneszánszát élő nadrág kerül újra reflektorfénybe.