Különleges sütemény - Florentin szelet

Különleges alkalomra, vagy csak kedvtelésből önmagadnak készíteni- olyan mindegy. A Florentin szelet egyedi kinézetével és ízével bárhol megállja a helyét.

Hozzávalók:

  • 15 dkg kristálycukor
  • 5 dkg méz
  • 10 dkg vaj
  • 125 g tejszín
  • 7 dkg vegyes kandírozott gyümölcs (citromhéj, narancshéj, gyömbér, cseresznye stb.)
  • 20 dkg szeletelt mandula
  • 10 dkg olvasztott csokoládé

Elkészítés:
A cukrot, a mézet, a vajat és a tejszínt egy edényben felforraljuk, majd állandó kevergetés mellett még 5 percig főzzük. A mandulát és az apróra vágott kandírozott gyümölcsöket hozzáadjuk a mézes keverékhez, és további 5 percig főni hagyjuk, közben gyakran megkeverjük.
Egy kb. 30x35 cm méretű tepsibe sütőpapírt teszünk, és elsimítjuk rajta a forró mandulás masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 percig sütjük. Ezután a sütőből kivéve sütőpapírra borítjuk a florentint, lehúzzuk róla a papírt, és hűlni hagyjuk. Amikor már langyos, elsimítjuk rajta az olvasztott csokit. Ha megdermedt a csokoládéréteg, egy hosszú pengéjű késsel 3x3 cm-es kockákra vágjuk.

 

Oldalak

Fashion&Beauty
Bár a korral járó változásokat olykor nehéz lehet elfogadni, sokszor valójában ebben rejlik a kulcs, ami a fiatalos, sugárzó külső megjelenéshez vezet.
Egészség
Talán sosem gondoltad volna, de bőrünk bizony rengeteget elárul egészségügyi állapotunkról, olyannyira, hogy egy bőrgyógyász már ránézésre is meg tudja állapítani, ha valamilyen komolyabb...
Lifestyle
Vannak bizonyos élelmiszerek, amiket a kiegyensúlyozott táplálkozás részeként nagyon is érdemes beépíteni az étrendbe, különösen azoknak, akiknek hosszú időn át rossz a hangulata.