Paprikás krumpli: Villámgyors, laktató és fenségesen magyaros

Sosem megy ki a divatból.

Paprikás krumpli

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 2 ek olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 10 dkg parasztkolbász
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 ek őrölt pirospaprika
  • bors

Elkészítés:

A finomra vágott hagymát az olajon megdinszteljük, megfuttatjuk rajta a kolbászkarikákat, majd levéve a tűzről elkeverjük benne a pirospaprikát. A negyedekbe szeletelt paprikát és paradicsomot a karikára vagy kockára vágott krumplival együtt rádobjuk, sózzuk, borsozzuk, és annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje a burgonyát. Lassú tűzön kb. fél óra alatt készre főzzük. Tálaláskor petrezselyemzölddel díszíthetjük, de tejfölt is kanalazhatunk rá.

Még két magyaros recept a következő oldalon.

Fotó és leadfotó: Egyfalatboldogsag.wordpress.com

Oldalak

Utazás
Tunézia gyöngyszeme, Karthágó városa alatt egy letűnt civilizáció emléke húzódik meg egy olyan ókori megapolisszal, amely fénykorában az egyik legnagyobb kereskedelmi központ volt. És bár leigázását...
Sztárok
Annyi biztos, hogy ez nem fog segíteni, hogy Meghan Markle és a királyi család kapcsolata javuljon. III. Károly király és Harry herceg felesége most vetélytársak lettek.
Lifestyle
Hiába az őrülten nagy erejű bomba, néhány szerencsés fa túl tudta élni ezt a csapást Hirosimában. Van egy legendás növény, ami őrülten közel volt a becsapódáshoz.