Itt a tökéletes reggeli: Hamis pizza fogyókúrázóknak
Reggelente sokszor töröm a fejem, milyen reggelit készíthetnék magamnak. Olyat, ami tápláló és még nem is untam meg... A pizzának álcázott frittata igazán különleges, mindenképp ki fogom próbálni!
Hozzávalók
- 1 ek olaj
- 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 kis kaliforniai paprika felkockázva
- 2-3 közepes gomba szeletelve
- 1 nagy hagyma szeletelve
- 3 nagy tojás
- 4 ek tej
- só és bors ízlés szerint
- ¼ csésze pizzaszósz
- 1 csésze reszelt mozzarella sajt
- 2-3 szeletelt fekete olajbogyó (opcionális)
Elkészítés
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd fél perc alatt pároljuk meg benne a zúzott fokhagymát. Ezután jöhet hozzá a felszeletelt paprika, a gomba és a hagyma. 5-7 percig kevergetve pároljuk, míg meg nem puhulnak. Sózzuk, borsozzuk. Közben a tojást verjük fel, öntsük hozzá a tejet és szórjuk meg egy csipet sóval. Öntsük a serpenyőben lévő zöldségekre, hagyjuk, kissé hadd süljön meg, majd tegyük be sütőbe, és alacsony fokozaton süssük 8-10 perc alatt. Ekkor vegyük ki, tegyük a tetejére a pizzaszószt, a reszelt mozzarellát és az olívabogyót. Pár percre tegyük vissza a sütőbe, majd ha a sajt megolvad a tetején, vegyük ki és felszeletelve tálaljuk.