Tavaszi sós rétes - Roppanós tésztába göngyölt tepertős álom

A rétes minden korosztály kedvence, ezért ma egy nagyon egyszerű, sós finomságokkal töltött ropogós göngyöleg receptjét osztjuk meg veletek! 20 perc alatt elkészül és csak olcsó alapanyagokból áll!

Hozzávalók

  • 3 réteslap
  • 20 dkg friss spenót
  • 1 csokor friss medvehagyma
  • 20 dkg tepertő
  • 20 dkg túró
  • só, bors
  • 5 dkg vaj

Elkészítés

A réteslapokat terítsük ki, majd a zsenge spenótot, medvehagymát, túrót és a felkockázott tepertőt az egyik oldalára egyenletesen oszlassuk el. Sózzuk, borsozzuk, majd tekerjük fel az egészet. Olvasztott vajjal kenjük meg, majd 160 fokon 15 perc alatt pirítsuk barnára a tetejét. A sütőben az ízek összeolvadnak, a zöldekből előbújnak a tavasz zamatai, amik megízesítik a túrót, a tepertő pedig kellemes roppanósságot biztosít a rétesünknek.

Fotó: kelliesfoodtoglow.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!