Sonkás rétes

A húsos réteseket a magyar konyha kissé elhanyagolja, pedig nagyon finom lehet akár uzsonnára, reggelire és előételként is.

Hozzávalók

  • 1 cs réteslap
  • 50 dkg főtt, füstölt sonka
  • 2 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 3 ek búzadara
  • bors
  • vaj, a kikenéshez

Elkészítés

A főtt, füstölt sonkát átdaráljuk, és összekeverjük a tejföllel, a tojássárgájával, a búzadarával és a borssal. A tojásfehérjéből vert kemény habot óvatosan hozzáadjuk. A réteslapot egy tiszta, bevizezett és kicsavart konyharuhára terítjük, olvasztott zsírral bekenjük és rátesszük a második lapot is. Ezt is megzsírozzuk, majd a sonkás töltelék felét a szélére, egy csíkba felkenjük. A rétest szorosan felgöngyöljük és kikent sütőlemezre helyezzük. Ugyanígy járunk el a másik két réteslappal is. A rudak tetejét zsírral megkenjük és előmelegített sütőbe 15 percig sütjük, kb. 180 fokon. Csak akkor vágjuk fel, ha már kissé kihűlt.

Próbáld ki a sonkatekercseket is!

Oldalak

Lifestyle
A május beköszöntével végre eljött az az időszak, hogy a paradicsomok kikerülhetnek a kertbe vagy a balkonra. Ha az a célunk, hogy idén bőséges termésnek örvendezzünk, érdemes megfogadni az alábbi...
Sztárok
Jól megy Szoboszlai Dominik szekere, bár a sztárfocista úgy néz ki, csak egyetlen kupát nyer idén a Liverpoollal. Fejben közben már a labdarúgó Európa-bajnokságra is készül.
Sztárok
Fiatalkori fotóihoz képest mára már felismerhetetlen az olasz divattervező, üzletasszony és modell, Donatella Versace, aki természetesen jelen volt az idei Met-gálán, arcával pedig sokakat meg is...