Epres máktorta

A mákot szinte mindenki szereti. A legjobb, ha torták ízesítésre használjuk, hiszen így sokféleképpen variálható.

Hozzávalók

  • 150 g vaj

  • 100 g porcukor

  • 2 ml rumaroma

  • 6 db tojássárgája

  • 1 csomag vaníliás cukor

  • 1 csipet só

  • 100 g kristálycukor

  • 6 db tojásfehérje

  • 200 g mák

  • 50 g búzaliszt

  • 30 g étkezési keményítő

  • 1 db citrom reszelt héja

  • eperlekvár


Elkészítés

A puha vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral krémesre keverjük. Beletesszük a sót és a rumot is, majd egyenként a tojások sárgáját. A tojásfehérjékhez hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá keverjük. A mákot, a lisztet és a keményítőt is összekeverjük. A felvert tojások fehérjét a vajas krémhez keverjük, majd ha már homogén, a mákos massza is mehet bele. A tortaformát kivajazzuk és kilisztezzük, majd előmelegített sütőbe 190 fokon 40 percig sütjük. Ha kihűlt, 2 részre vágom és megtöltöm a lekvárral. Porcukorral tálaljuk.

Készítsd el Magyarország tortáját, az almás máktortát is!

Oldalak

Sztárok
Az 59 éves színésznőt nemcsak a nagysikerű szuperhősfilmben (és folytatásaiban) láthattuk: játszott az Aranyszem című James Bond-filmben, sőt az Elrabolva-sorozatban is ő formálta meg Liam Neeson (ex...
Egészség
A kertedben hasznos gyógynövény lehet, a szántóföldeken viszont sok bosszúságot képes okozni.
Sztárok
Csütörtök délelőtt jelentették be, hogy az 55 esztendős ausztrál énekesnő is fellép majd az idei Sziget Fesztiválon.