Habkarikát a szájba és a fára: Ennél retróbbat nem találsz ki karácsonyra!

Dísznek és karácsonyi édességnek is pompás ötlet.

Habkarika

Hozzávalók:

  • 4 tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 20 dkg porcukor
  • 50 g étkezési keményítő

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét sóval meghintve kemény habbá verjük. Adagonként beleszitálunk először 15 dkg porcukrot, majd kb. 3 percig közepes fordulatszámon tovább verjük. A maradék porcukrot összekeverjük az étkezési keményítővel és adagonként a tojásfehérje masszába szitáljuk, majd óvatosan összedolgozzuk a habbal. Ha színes karikákra vágyunk, keverés közben megszínezhetjük ételfestékkel. A krémet habzsákba töltjük, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe karikákat nyomunk. Kb. 100 fokra előmelegített sütőben nagyjából 2-3 órán át szárítjuk. A kész habkarikákat édességként is elropogtathatjuk, de karácsonyfadíszként a fára is akaszthatjuk.

További édes finomságokért lapozz a következő oldalra!

Fotó, leadfotó: farkasvilmos.blogspot.com

Oldalak

Fashion&Beauty
A sírás egy természetes biológiai folyamat, amely segít kifejezni és feldolgozni az érzelmeket. De gondoltál már arra, vajon milyen hatással lehetnek a könnycseppek bőrödre nézve?
Lifestyle
A pizza az az étel, ami a világ minden táján hódít, és kevés olyan ember van, aki ne fogyasztaná szívesen – sajnos azonban mivel nem kedvez túlzottan a diétának, a legtöbb fogyókúrázó kiiktatja az...
Lifestyle
Valószínűleg neked is van épp otthon abból az élelmiszerből egy kevés, amit ha a vágott virágok közé teszel a vázában lévő vízbe, akár több héten át is élvezheted a gyönyörű anyák napi növények...