Rántott mozzarella spenóttal - Húsmentes ebéd
Bár sokan nem szeretik, a spenótot számtalan jótékony hatása miatt érdemes fogyasztani. Készítsünk belőle főzeléket, rántott mozzarellával együtt isteni lesz!
Hozzávalók
- 40 dkg spenót
- 25 dkg mozzarella
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 zsemle
- 2 dl tej
- só, bors
A panírhoz
- 1 tojás
- zsemlemorzsa
- liszt
Elkészítés
A zsemléket áztassuk be, a spenótot mossuk meg és egy kis olajon fonnyasszuk meg. Adjuk hozzá a felaprított hagymát, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk, hadd párolódjon tovább. Öntsük bele a tejet és adjuk hozzá a kinyomkodott zsemlét. Botmixerrel pépesítsük, majd tegyük vissza még pár percre a tűzre. Közben szeleteljük fel a mozzarellát, panírozzuk be és rántsuk ki. A főzelékkel együtt tálaljuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!