Párolt lilakáposzta - Isteni köret

A párolt lilakáposzta tökéletes választás különböző szárnyasok mellé, de a hurka-kolbász kettősének kiegészítőjeként is garantált a sikere. Lássuk, hogy készíthetjük el!

Hozzávalók

  • 1 közepes fej lilakáposzta
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 dl vörösbor
  • 4 ek. cukor
  • ecet
  • kömény
  • egy kevés olaj

Elkészítés
A megtisztított káposztát és lilahagymát felcsíkozzuk. A káposztát megsózzuk, majd 20 percig állni hagyjuk. Olajat öntünk egy fazékba, és a cukor karamellizálása után a káposztát és a lilahagymát is belekeverjük. Sózzuk, beleszórjuk a köményt, és hozzáadunk 3 evőkanál ecetet. Végül jöhet bele a vörösbor. Ezután jól elkeverjük, és lassú tűzön, fedő alatt nagyjából 45 perc alatt puhára pároljuk. Néha-néha keverjük meg!

Sültek mellé köretként tálaljuk!

Próbáld ki a paradicsomos káposztát is!

Oldalak

Egészség
Ha te sem szeretnéd idő előtt elveszíteni szellemi frissességedet és agyi jólétedet, akkor jobban teszed, ha kerülöd ezeket az egyszerű és sokszor ártalmatlannak tűnő mindennapi szokásokat.
Lifestyle
Az ágyunk szent hely. Egy hely, ahol alszunk, ahol kipihenhetjük a fárasztó hétköznapokat és ahol a hétvégék nagy részét henyéléssel tölthetjük. Nem szabadna olyan helynek lennie, ahol te és a párod...
Sztárok
Bár a színésznő idén októberben már a 89. életévét tölti majd be, ez egyáltalán nem látszik rajta elképesztő genetikájának köszönhetően.