Parmezános rántott karfiol - Ellenállhatatlan finomság

Egyszerűen nem tudunk ellenállni a karfiolos finomságoknak! Ezúttal a parmezános-rántott verziót készíthetjük el. Mutatjuk, hogyan!

Hozzávalók

  • 1 karfiol
  • 1 csésze zsemlemorzsa
  • 5-10 dkg reszelt parmezán sajt
  • csipet só
  • 2 tojás

A mártáshoz

  • 2 ek ketchup
  • 2 ek majonéz
  • fél ek méz

Elkészítés

Keverjük el a mártás hozzávalóit, majd tegyük hűtőbe. 200 fokra melegítsük elő a sütőt, közben a sajtot reszeljük le egy lapos tálba, keverjük el a zsemlemorzsával, sózzuk meg, egy másik tálban pedig verjük fel a tojásokat. A karfiolt tisztítsuk meg, bontsuk rózsáira, majd ezeket forgassuk bele a felvert tojásba, majd hempergessük meg a sajtos-zsemlemorzsás keverékben. Ismételjük meg ezt a lépést, hogy két réteg bunda legyen a karfiolokon. Tegyük egy tepsibe, majd 10 perc alatt süssük készre.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: julievr.wpengine.netdna-cdn.com

Oldalak

Sztárok
Austin Swift nem pusztán az énekesnő öccse, hanem az egyik „legjobb haverja” is, sőt, akár akár az ikertestvére is lehetne, akkora a hasonlóság közöttük! Olyan kapcsolat van kettejük között, amit...
Lifestyle
Az alvás és az egészség kapcsolata rendkívül bonyolult, egy új tanulmány viszont rávilágított arra, hogy alvási mintázatunk bizony nagyobb hatással lehet általános jólétünkre, mint azt valaha is...
Egészség
Ha te is gyakran érzel kellemetlen ízt a szádban, az akár egy komoly betegségre is utalhat, nem csupán a rossz szájhigiéniára.