Nagymamánk isteni isler receptje
Köztudottan a nagymamák készítik a legfinomabb süteményeket, épp ezért most egy ilyen isler receptet kerestünk és találtunk is.
Hozzávalók
- 140 g liszt
- 140 g vaj
- 70 g mandula
- 70 g cukor
- kevés citromlé
- baracklekvár
- csokis tortamáz
Elkészítés
A vajból, a cukorból, a mandulából, a lisztből és a citromléből készítsünk tésztát. Ha jól összegyúrtuk az alapanyagokat, akkor csomagoljuk fóliába és 30 percre tegyük be a hűtőbe. Eközben melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A tésztát nyújtsuk ki vékonyra és egy 5 cm átmérőjű kerek formával szaggassuk ki, majd ezeket tegyük bele egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Kb. 10-20 percre tegyük be a sütőbe, majd hagyjuk kihűlni.
A csokis tortamázt melegítsük meg. A kerek lapocskák egyik felét kenjük meg baracklekvárral, majd tegyünk rá egy másik lapot. Ezután kenjük meg a csokimázzal. A többit ugyanígy kell elkészíteni.
Kóstold meg a mogyorókrémes csokis kekszet is!
Fotók: photoree.com