Köménymagleves - Recept

A köménymag az egyik olyan fűszerünk, amelyben szinte az összes vitaminunk megtalálható, így nem véletlen, hogy már a nagymamáink is szívesen használták főzéskor, sütéskor.

Hozzávalók

  • 1 ek köménymag
  • 1 fej hagyma
  • 1 ek olaj
  • 1 ek liszt
  • 1 pohár fehérbor
  • 1 pohár tejföl
  • petrezselyem
  • só, bors

Elkészítés

A hagymát vágjuk apróra és az olajon fonnyasszuk meg. Ezután adjuk hozzá a finomra tört, átszitált köménymagot, a lisztet. Amikor ez jól megpirult, tegyük félre a szükséges mennyiségű vízzel. Ízesítjük sóval, borssal, dobjunk bele pár szál petrezselymet és öntsük hozzá a bort. Lassú tűzön forraljuk még pár percig, és már el is készült.

Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: essen-und-trinken.de

Oldalak

Sztárok
Az RTL-en tovább folytatódott a Cápák között, ahol egy páros elég érdekes ötlettel akarta levenni a lábáról Balogh Leventét és a többi vállalkozót.
Lifestyle
A jó idő beköszöntével mindannyian igyekszünk védeni szemeinket a nap erős sugaraitól, egyáltalán nem mindegy viszont, milyen napszemüveget is választunk.
Lifestyle
Általában az étlap alján fel szokták tüntetni, hogy ha az adott étterem szervízdíjat alkalmaz. Azonban mi a különbség a szervízdíj és a borravaló között?