Karácsonyi puszedli - Recept
Tény, hogy puszedlit az év bármely szakában lehet kapni, de karácsonykor az igazi. Leginkább, ha otthon készítjük el.
Hozzávalók
- 1 pohár kristálycukor
- 1 pohár víz
- 1 pohár tej
- 1 ek zsír
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 késhegynyi őrölt fahéj
- 3 tojássárga
- kb. 1 kg liszt
- 1 csomag szalalkáli
A mázhoz:
- 3 tojásfehérje
- 30 dkg porcukor
- citromlé
Elkészítés
Pörköljük meg a pohár cukrot, és engedjük fel a vízzel. Közben 3 evőkanál kristálycukorral és langyos tejjel futtassuk fel a szalalkálit. Folyamatosan keverjük hozzá a többi hozzávalót, majd a feloldott pörkölt cukrot. Folyamatos keverés mellett dolgozzuk hozzá a lisztet. Annyi lisztet adjunk hozzá, hogy jól formálható tésztát kapjunk. Fél órát hagyjuk pihenni, majd sodorjuk vékonyra, és szaggassuk ki. Ezután tegyük az előmelegített sütőbe.
A mázhoz verjük habbá a tojásfehérjét, majd adjuk hozzá a porcukrot, a citromlevet, és gőz felett verjük tovább. A forró sütiket forgassuk meg a habban, majd tegyük egy tálcára, és hagyjuk megszáradni.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!