Fokhagymás-parmezános krumplipüré - Így dobd fel a hagyományos köretet

Krumplipürét számtalan módon készíthetünk, csak egy kis fantázia kell hozzá. Cikkünkben ezúttal a fokhagymás-parmezános verzió receptjét mutatjuk be!

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 1 csésze reszelt parmezán sajt
  • ¾ csésze tejszín
  • 1 csokor apróra vágott metélőhagyma
  • 2 ek vaj
  • 2-3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 tk só

Elkészítés

Egy nagy fazékban enyhén sós vízben főzzük meg a felkockázott burgonyát. Ezt követően öntsük le róla a vizet, adjuk hozzá a vajat, a tejszínt, a zúzott fokhagymát és a reszelt parmezánt (utóbbiból egy kicsit hagyjunk belőle, hogy a végén a tetejére szórhassuk). Így törjük össze a burgonyát, hogy krémes állagot kapjunk. Végül keverjük hozzá az apróra vágott metélőhagymát is és szórjuk meg a maradék parmezánnal.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: silk.com

Oldalak

Sztárok
Krausz Gábor és Tóth Gabi fontos szerepet kapott ezen a listán, amin idén valószínűleg Mikes Anna is előkelő helyen fog szerepelni. Zakatolt a bulvár, és az embereket nagyon lekötötte a sztárséf és...
Sztárok
A gyönyörű Cameron Diaz és nővére, Chimene Diaz akár ikrek is lehetnének. Ugyanakkor a híres színésznő testvére teljesen hétköznapi foglalkozást választott magának.
Sztárok
Kautzky Armandot a legtöbben elképesztő szinkronszínészi és színművészi tehetségéről ismerik, ezúttal viszont a Magyarország Szépe verseny zsűritagjaként is találkozhatunk majd vele.