Recept

Pirított sonkakockás leves: Egy olcsó, forró első fogás a borús napokra

Egyszerű és tökéletes étel a hétköznapokra.

Pirított sonkakockás leves

Hozzávalók:

  • 60 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 pohár tejföl
  • 1 ek mustár
  • 1 db babérlevél
  • 1 dl olaj
  • só, bors

A levesbetéthez:

  • 20 dkg húsos, füstölt-főtt sonka
  • 1 szál petrezselyem
  • 1 dl olaj

Elkészítés:

Forró olajon megfuttatjuk a kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a darabokra vagdalt burgonyát, majd összesütjük az egészet. Felöntjük vízzel, ízlés szerint fűszerezzük és beletesszük a babérlevelet. Ha a krumpli puhára főtt, összeturmixoljuk a lábas tartalmát, majd belekeverjük a tejfölt és a mustárt is. A levesbetéthez kockákra vágjuk a főtt sonkát és olajon megpirítjuk. Tálaláskor beleszórjuk a levesbe az apróra vágott friss petrezselyemmel együtt.

További két leves receptjéért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

Recept
Lifestyle
Vannak szobanövények, amelyek segítségével megszabadulhatunk a nem kívánt konyhai szagoktól amellett, hogy szépségükben is gyönyörködhetünk.
Fashion&Beauty
Amint megtalálod a számodra tökéletes hajszínt, hirtelen minden más is az életedben a helyére kerül. Ilyenkor a sminked és az öltözeted is jobban mutat és úgy érzed végre megtaláltad önmagad.
Lifestyle
A Nyilas olyan dolgot hall egy barátjáról, ami megváltoztatja a róla alkotott képét. Napi horoszkóp!