A tökéletes brownie receptje - Így lesz kívül ropogós, belül omlós a sütemény
Mindenkit le lehet venni a lábáról egy isteni brownie-val. Ezt a csupa csokis, kívül ropogós, belül omlós süteményt csak látszatra nehéz elkészíteni: eláruljuk a tökéletes receptet!
Hozzávalók
- 14 dkg liszt
- 25 dkg jó minőségű étcsokoládé
- 25 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 4 db tojás
Elkészítés
Vízgőz fölött olvaszd fel egy tálban a csokoládét és a vajat. Keverd csomómentesre, majd ha már teljesen megolvadt, vedd le a tűzről és várd meg, amíg kihűl. Közben a tojásokat verd habosra a cukorral. Ha a csokoládé már szobahőmérsékletűre hűlt, add hozzá a tojást. Apránként adagold hozzá a lisztet, óvatosan, nehogy csomós legyen a végeredmény. Egy vajjal kikent tepsiben, 180 fokon süsd körülbelül 20 percig, amíg a teteje repedezni kezd. Ekkor a belseje még lágynak tűnhet, de ilyennek kell lennie. A legjobb, ha még melegen tálaljuk, mondjuk egy finom vaníliafagylalt társaságában.