Barackos-bazsalikomos csirke - Különleges ízvilág

Próbáltad már a húsételeket feldobni egy kis őszibarackkal? Ha még nem, most épp itt az ideje! Fantasztikus élményben lesz részed!

Hozzávalók

  • 4 kicsontozott csirkemell
  • 1 mogyoróhagyma
  • 1 tk frissen reszelt gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10-12 bazsalikomlevél
  • 1 csésze húsleves alaplé
  • 4 nagy őszibarack
  • frissen őrölt bors
  • 2 ek olaj

Elkészítés

A csirkét szórjuk be sóval, borssal, majd 2 perc alatt forró olajban pirítsuk meg mindkét oldalát. A húst tegyük át egy tűzálló edénybe, az olajban pedig pirítsuk meg a felaprított mogyoróhagymát is. Adjuk hozzá a lereszelt gyömbért, a zúzott fokhagymát, majd 1-2 perc múlva szórjuk rá az apróra vágott bazsalikomleveleket, öntsük fel a húsleves alaplével és adjuk hozzá a felszeletelt őszibarackot. Kissé főzzük össze, majd az egészet öntsük a csirkemellek tetejére. Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt süssük készre.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: maysquared.com

Oldalak

Sztárok
Lezajlott a 2024-es Miss World Hungary válogatója, ahol több száz lány vonult fel a zsűri előtt. A versenyzők között egy ismerős arc is feltűnt: Kozelkin Natalia nemrég még Jákob Zoltán kegyeiért...
Sztárok
Austin Swift nem pusztán az énekesnő öccse, hanem az egyik „legjobb haverja” is, sőt, akár akár az ikertestvére is lehetne, akkora a hasonlóság közöttük! Olyan kapcsolat van kettejük között, amit...
Lifestyle
Az alvás és az egészség kapcsolata rendkívül bonyolult, egy új tanulmány viszont rávilágított arra, hogy alvási mintázatunk bizony nagyobb hatással lehet általános jólétünkre, mint azt valaha is...