Fahéjas almaleves gombóccal - Így még biztosan nem készítetted!

Ha szereted a gyümölcsleveseket, akkor a következő fogás is ízelni fog! Különlegességét a gombóc adja, amitől igen laktatóvá is válik levesünk. Íme!

Hozzávalók

  • 7 alma
  • 4 ek cukor
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • 1 tojás
  • citrom
  • fahéj
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

Első lépésben készítsük el a gombócokat: az egyik almát hámozzuk meg és reszeljük le. Adjunk hozzá fél evőkanál citromlevet, egy kis citromhéjat, egy evőkanál porcukrot és zsemlemorzsából annyit, hogy gombócokat tudjunk a keverékből gyúrni. Az így kapott gombócokat forró vízben főzzük meg. Fogjunk hozzá a leveshez: a maradék almát hámozzuk meg és kockázzuk fel. Egy edényben forraljunk fel vizet, ízesítsük citromlével, egy kis citromhéjjal, cukorral és fahéjjal. Adjuk hozzá a felkockázott almát és főzzük addig, amíg megpuhul. Egy kis levet szedjünk ki a levesből, adjuk hozzá a tejfölt, a lisztet, keverjük el csomómentesre és ezzel sűrítsük be a levest. Tálalás előtt tegyük bele a levesbe a gombócokat.

Fotó: turniptheoven.com

Oldalak

Lifestyle
Ehhez bele kellene piszkálni a hagyományba, azonban a változás azt eredményezné, hogy mindig hosszú hétvégénk lenne. Amerikában egy tragikus esemény miatt helyezték át a dátumot.
Sztárok
Bajor Gizi Kossuth-díjas színművész A kaméliás hölgy című darabban viselt kellékgyűrűjét őrzi Csongrádi Kata. Hogy miként került birtokába az értékes relikvia, azt a Családi kör vendégeként mesélte...
Home&Design
Bár sokan alábecsülik a színek erejét, otthonunk színösszeállítása bizony óriási hatással van mindennapi hangulatunkra. A jó hír viszont, hogy nem kell teljesen átfestened a szobákat, ha igazán...