Lifestyle

Imádod jól megsózni az ételeket? Jobb, ha inkább búcsút intesz ennek a szokásnak: felsorolni is nehéz, mennyit ártasz magadnak vele

A só igazán pozitívan hathat szervezetünkre, ám ha nem megfelelő mennyiségben fogyasztjuk, akkor könnyen az ellenkező hatást válthatjuk ki.

Vigyázz vele!

A só, másnéven nátrium-klorid közismert módon az emberi test számára létfontosságú tápanyag, hiszen nagy szerepe van a szervezet folyadék háztartásának szabályozásában, valamint az ideg- és izomműködésben is. A szakértők szerint 1 teáskanálnyi mennyiség bőven elég lenne számunkra, csak ezzel az az egy gond van, hogy fogalmunk sincs, hogy az étterembe mennyi sót tesznek az ebédünkbe, a fűszerek is tele vannak, sőt még az ásványvizekben is található minimális mennyiség. Galériánkban eláruljuk, milyen bajok származhatnak abból, ha túlzásba visszük a sófogyasztást:

Ha túlzásba visszük a só fogyasztást, a testünk elkezdheti tartalékolni a felesleges folyadékot, melynek következtében az átlagosnál több vizet fog visszatartani szervezetünk, ami kellemetlen, puffadt érzéshez vezethet.
Kattints a további képekért!

Vannak olyan ínycsiklandozó ételek és italok, amiket mindannyian szeretünk fogyasztani, ám ha jót akarunk magunknak - és a diétánknak - este 6 után inkább jobb, ha még eszünkbe sem jutnak.

Leadfotó: 123rf
Forrás: Healthline

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Nem titok, hogy Katalin és Károly között különösen szoros kapcsolat és kötelék van, azt azonban csak kevesen tudják, hogy Katalin több alkalommal is segített apósának, hogy az uralkodó...
Fashion&Beauty
Pénteken lezajlott a Miss World Hungary válogatója, ahol több száz lány vonult fel a zsűri előtt. A szépségversenyben először vesz részt zsűritagként az egykori szépségkirálynő, Annoni Zita.
Lifestyle