Lifestyle

Sose öntsd a lefolyóba a tészta főzővizét, inkább fagyaszd le! Ledöbbensz, mire képes ez a titkos összetevő

Elsőre biztosan meglepően hangzik az a konyhai praktika, miszerint érdemes lefagyasztani azt a vizet, melyben kifőztük a tésztát – pedig valóban megéri így tenni, ugyanis fantasztikus összetevő lehet belőle.

Vétek kidobni

Abban talán mindannyian egyetértünk, hogy a tésztafőzés alapvetően nem bonyolult feladat, melyhez csak néhány egyszerű lépés szükséges. Először is, megfelelő mennyiségű vizet forralunk fel egy lábosban, majd hozzáadjuk a sót, valamint az olívaolajat ízlés szerint. Amikor a víz felforrt, beletesszük a tésztát, és a csomagoláson található útmutató alapján addig főzzük gyakori keverés mellett, amíg el nem éri a kívánt állagot – végül leszűrjük, és kedvenc mártásunkkal vagy öntetünkkel tálaljuk a fogást. Sokan ezen a ponton elkövetik azt a hibát, hogy egyből megszabadulnak a víztől, melyben elkészült a tészta, pedig érdemes inkább lefagyasztani. És hogy miért? Galériánkban eláruljuk!

A tésztából főzés során felszabaduló keményítővel dúsított víz természetes sűrítőanyag, amely óriási segítségünkre lehet a konyhában, ugyanis nemcsak időt spórolhatunk vele, de kész ételeink minőségén is javíthatunk.
Kattints a további képekért!

A tészta mindig jó választás, ha nem szeretnénk órákig a konyhában robotolni, hiszen elkészítése nem nagy ördöngösség. Ám ha az a célunk, hogy minél különlegesebb ízélményben legyen részünk, érdemes kipróbálni egy kevésbé ismert trükköt!

Leadfotó: 123rf

Forrás: mindmegette.hu

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Austin Swift nem pusztán az énekesnő öccse, hanem az egyik „legjobb haverja” is, sőt, akár akár az ikertestvére is lehetne, akkora a hasonlóság közöttük! Olyan kapcsolat van kettejük között, amit...
Lifestyle
Az alvás és az egészség kapcsolata rendkívül bonyolult, egy új tanulmány viszont rávilágított arra, hogy alvási mintázatunk bizony nagyobb hatással lehet általános jólétünkre, mint azt valaha is...
Egészség
Ha te is gyakran érzel kellemetlen ízt a szádban, az akár egy komoly betegségre is utalhat, nem csupán a rossz szájhigiéniára.