Sose öntsd a lefolyóba a tészta főzővizét, inkább fagyaszd le! Ledöbbensz, mire képes ez a titkos összetevő
Elsőre biztosan meglepően hangzik az a konyhai praktika, miszerint érdemes lefagyasztani azt a vizet, melyben kifőztük a tésztát – pedig valóban megéri így tenni, ugyanis fantasztikus összetevő lehet belőle.
Vétek kidobni
Abban talán mindannyian egyetértünk, hogy a tésztafőzés alapvetően nem bonyolult feladat, melyhez csak néhány egyszerű lépés szükséges. Először is, megfelelő mennyiségű vizet forralunk fel egy lábosban, majd hozzáadjuk a sót, valamint az olívaolajat ízlés szerint. Amikor a víz felforrt, beletesszük a tésztát, és a csomagoláson található útmutató alapján addig főzzük gyakori keverés mellett, amíg el nem éri a kívánt állagot – végül leszűrjük, és kedvenc mártásunkkal vagy öntetünkkel tálaljuk a fogást. Sokan ezen a ponton elkövetik azt a hibát, hogy egyből megszabadulnak a víztől, melyben elkészült a tészta, pedig érdemes inkább lefagyasztani. És hogy miért? Galériánkban eláruljuk!
A tészta mindig jó választás, ha nem szeretnénk órákig a konyhában robotolni, hiszen elkészítése nem nagy ördöngösség. Ám ha az a célunk, hogy minél különlegesebb ízélményben legyen részünk, érdemes kipróbálni egy kevésbé ismert trükköt!
Leadfotó: 123rf
Forrás: mindmegette.hu