Semmi jó nem sülhet ki abból, ha a mikróban forrósítod fel a kávét: nem is sejted, miért tilos meginni az újramelegített italt
Gondoltad volna? Szakértők szerint óriási hibát követünk el azzal, ha a mikróban melegítjük fel a koffeintartalmú, forró italt.
Számolni kell a következményekkel
Abban talán mindannyian egyetértünk, hogy a kávé frissen fogyasztva a legjobb – ez főleg akkor igaz, amikor ébredés után először kortyolunk bele a forró italba, melynek íze, aromája és élénkítő hatása azonnali lendületet biztosít a nap további részéhez. Előfordul azonban néha, hogy a keserű nedű a nagy sürgés-forgás közepette kihűl, esetleg egy kis tejjel ízesítve, langyosan már nem olyan jó, ezért sokan ilyenkor egyből a mikrohullámú sütő felé veszik az irányt, hogy azzal forrósítsák fel a kávét. Szakértők elmondása alapján azonban ez korántsem jó ötlet, sőt: az, aki mégis így tesz, hatalmas hibát követ el. Részletek a galériában!
Gondoltad volna, hogy sokunk kedvenc reggeli párosítása akár káros is lehet hosszútávon egészségünkre nézve? Nos, a táplálkozási szakértők szerint bár a tojásnak és a kávénak is megvannak a maga jó tulajdonságai, mégsem érdemes őket együtt fogyasztani a nap első étkezéseként.
Leadfotó: 123rf
Forrás: tenyek.hu