Lifestyle

Tejjel, cukorral, feketén? Nem is gondolnád, pedig oka van annak, hogyan iszod a kávét

A legtöbb ember életében a kávézás különleges helyet foglal el, de azt kevesen tudják, hogy nem véletlenül isszák úgy a keserű, forró nedűt, ahogyan.

Te hogy szereted?

Sokan képtelenek lennének elképzelni az életüket kávé nélkül: nemcsak azért van rá szükségük, mert reggelente segíti őket a felébredésben, hanem mert kihagyhatatlan rituáléként épült be a mindennapjaikba. A kávézás ezen felül barátnős programként, randevúként vagy kikapcsolódásként is szolgálhat, ráadásul ma már számtalan formában fogyaszthatjuk a világszerte népszerű élvezeti cikket. Tejeskávé, kapucsínó, espresso, americano, ristretto – csak néhány azon gyakori kávétípusok közül, amiket már mindenki kipróbált legalább egyszer. S bár a kávé szerelmesei mind egyetértenek abban, hogy milyen fontos szerepet tölt be az életükben a koffeines ital, a fogyasztási szokások merőben eltérnek egymástól – ez pedig nem véletlenül van így. Kíváncsi vagy arra, miért szeretik egyesek tejjel és cukorral, míg mások szigorúan csak feketén a kávét? Olvass tovább a galériánkban!

A Northwestern Egyetem szakemberének vezetésével nemrég elvégeztek egy kutatást, melynek során azt vizsgálták, mi határozza meg azt, hogy feketén vagy ízesítve isszuk-e a kávét. Nem is gondolnád, de tudományos magyarázat húzódik az okok mögött…
Kattints a további képekért!

Mi se tudnánk elképzelni az életünket kávé nélkül, de nagyon nem mindegy, mikor fogyasztjuk el azt a csésze folyékony energiát.

Leadfotó: Unsplash

Oldalak

Lifestyle
Sztárok
Nem titok, hogy Katalin és Károly között különösen szoros kapcsolat és kötelék van, azt azonban csak kevesen tudják, hogy Katalin több alkalommal is segített apósának, hogy az uralkodó...
Fashion&Beauty
Pénteken lezajlott a Miss World Hungary válogatója, ahol több száz lány vonult fel a zsűri előtt. A szépségversenyben először vesz részt zsűritagként az egykori szépségkirálynő, Annoni Zita.
Lifestyle