Lifestyle

Ezért ne használj soha vizes leveleket a salátádhoz

Te is elkészítés előtt szoktad megmosni a salátaleveleket? Akkor ne csodálkozz, ha ízetlennek érzed a végeredményt. Mutatjuk, miért nem ajánlott így csinálni.

Friss ízélmény helyett csalódás

Mindnyájunkkal előfordult már, hogy egy nagy tányér tojásos nokedli előtt ülve az élénkzöld, roppanós ecetes saláta felé vettük az irányt. Haraptunk egyet. Egy csalódást okozó, ízetlen, végeredmény került a szánkba. Miért van az, hogy a frissen elkészített gyönyörű salátánk ízre ennyire középszerű? Mi történt azzal a tál ígéretes zöldséggel? Két szó: nedves levelek. Persze mindenképp meg kell mosnunk a zöldségeket étkezés előtt, de hogyan tudjuk mégis megőrizni a frissességüket? Részletek a galériában!

A nedves zöldsaláta mindenütt az elkészített étel ellensége. Még egy kis víz is taszítja az olajokat a salátaöntetben, megakadályozva, hogy az bevonhassa a leveleket. Ehelyett az öntet lecsúszik róla, és összegyűlik a tál alján, ahol minden extra folyadék az egész salátát átáztatja és ízetlenné teszi.
Kattints a további képekért!

Ezt mindenképp próbáld ki, rövid időn belül érezni fogod a pozitív változásokat!

Leadfotó: 123rf.com, Forrás

Oldalak

Lifestyle
Lifestyle
Remélhetőleg most nem kell akkora tömegre számítani a boltokban, mivel nem hosszú hétvége lesz, és az anyák napja miatt is még lesz időnk bevásárolni.
Sztárok
A tavaly hatalmas sikert aratott, telt házas arénakoncert után a világhírű zongoraművész és zeneszerző, Péter Bence 2024. december 7-én ismét az MVM Dome színpadán kápráztatja el közönségét.
Lifestyle
A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem szakértői – írja az MTI az intézmény közleménye alapján.