A tenger gyümölcsei újramelegítve általában biztonságosan fogyaszthatók, de csak akkor, ha óvatosan jártunk el az előkészítése, illetve a főzés utáni azonnali tárolás során. Ezeket a finomságokat ugyanis elkészítés után mihamarabb hűtőbe kell tennünk, és 24 órán belül elfogyasztanunk, máskülönben ételmérgezést is okozhatnak. Ha ugyanis bizonyos halakat nem hűtünk le időben, akkor hisztamin képződhet, ami hányingerhez, hányáshoz, hasmenéshez, égő érzéshez a szájban, vörös bőrkiütésekhez és viszketéshez, valamint alacsony vérnyomáshoz is vezethet.
Fotó: Pinterest
A tenger gyümölcsei újramelegítve általában biztonságosan fogyaszthatók, de csak akkor, ha óvatosan jártunk el az előkészítése, illetve a főzés utáni azonnali tárolás során. Ezeket a finomságokat ugyanis elkészítés után mihamarabb hűtőbe kell tennünk, és 24 órán belül elfogyasztanunk, máskülönben ételmérgezést is okozhatnak. Ha ugyanis bizonyos halakat nem hűtünk le időben, akkor hisztamin képződhet, ami hányingerhez, hányáshoz, hasmenéshez, égő érzéshez a szájban, vörös bőrkiütésekhez és viszketéshez, valamint alacsony vérnyomáshoz is vezethet.