A gombát soha ne melegítsük újra a mikróban, ugyanis a tojáshoz hasonlóan amikor a benne található fehérjék oxidálóknak a mikrohullámú sütő hatására, rákkeltővé válhatnak, valamint a gombafélék íze és tápanyagtartalma sem lesz már az igazi, ha nem frissen, hanem felmelegítve fogyasztjuk. Arra is figyeljünk, hogy a gombát soha ne hagyjuk túl sokáig szobahőmérsékleten, ugyanis ez emésztési problémákhoz, gyomorfájáshoz, súlyosabb esetekben pedig komoly betegségekhez is vezethet.
Fotó: Pinterest
A gombát soha ne melegítsük újra a mikróban, ugyanis a tojáshoz hasonlóan amikor a benne található fehérjék oxidálóknak a mikrohullámú sütő hatására, rákkeltővé válhatnak, valamint a gombafélék íze és tápanyagtartalma sem lesz már az igazi, ha nem frissen, hanem felmelegítve fogyasztjuk. Arra is figyeljünk, hogy a gombát soha ne hagyjuk túl sokáig szobahőmérsékleten, ugyanis ez emésztési problémákhoz, gyomorfájáshoz, súlyosabb esetekben pedig komoly betegségekhez is vezethet.