A burgonya alapesetben vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag zöldség, de főzés, hűtés, majd újramelegítés után a szervezet számára komoly kihívást jelent a megemésztése. Ezen felül több baktérium is képződhet, ha a krumpli órákon át szobahőmérsékleten áll főzés után, ezek többsége pedig a mikróban való újramelegítéstől sem pusztul el. A Clostridium botulinum nevű baktérium által termelt halálos toxin például életveszélyes állapotokhoz is vezethet, hiszen megtámadhatja az idegeket, az agyat és a gerincvelőt is, de okozhat hányingert, hányást, hasmenést, székrekedést és izomgyengeséget is.
Fotó: Pinterest
A burgonya alapesetben vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag zöldség, de főzés, hűtés, majd újramelegítés után a szervezet számára komoly kihívást jelent a megemésztése. Ezen felül több baktérium is képződhet, ha a krumpli órákon át szobahőmérsékleten áll főzés után, ezek többsége pedig a mikróban való újramelegítéstől sem pusztul el. A Clostridium botulinum nevű baktérium által termelt halálos toxin például életveszélyes állapotokhoz is vezethet, hiszen megtámadhatja az idegeket, az agyat és a gerincvelőt is, de okozhat hányingert, hányást, hasmenést, székrekedést és izomgyengeséget is.