Mindenre képes ez az isteni csemege! 6 ok, miért ropogtass rendszeresen diót
Szakértőnk, Fodor Imre fitness edző, testépítő írt már a kesudióról, a pisztáciáról és a tökmagról is, most pedig a diót vette górcső alá. Tudd meg, milyen jótékony hatásai vannak!
Ezért egyél diót
- Nem véletlen, hogy a dió felépítése hasonlít az emberi agyra; kiváló forrása az agyműködést fokozó antioxidánsoknak.
- A dióbél a legegészségesebb természetes ennivaló, ráadásul nem tartalmaz koleszterint.
- További előnye, hogy nyersen fogyasztható, így nem mennek tönkre benne a vitaminok, ami egyébként megtörténne, ha mindenképpen meg kellene főzni vagy sütni. A-, B-, C -, E- és P-vitamin, kálium, magnézium, foszfor, kén, vas, és kalcium is van benne.
- Maga a termés telítetlen zsírsavakat tartalmaz: omega-3 zsírsavban például igen gazdag.
- Csökkenti a szívbetegség kockázatát, rendszeres fogyasztásával megelőzhetjük a szívinfarktust.
- A dió húspótló étel is lehet. A vegetáriánusok sok olyan tápanyaghoz juthatnak általa, amit az ember hagyományosan állati eredetű táplálékokból nyer ki – ilyen például a fehérjéken kívül a B-vitaminok, a foszfor, a kálium, a vas, a réz. Amikor a diót kenyérfélével egészítjük ki, az étrendünk egészséges arányban fogja tartalmazni az összes esszenciális aminosavat.
Ezt is ajánljuk
Fogyni szeretnél? Ezzel a 10 apró trükkel megszabadulhatsz a zsírpárnáktól!