Christmas

Cukor- és gluténmentes mézeskalács - Nem lehet abbahagyni!

Kipróbáltuk és tényleg isteni finom!

HOZZÁVALÓK: (kb. 20 db lesz belőle)

  • 150 g gluténmentes liszt
  • 75 g mézeskalács ízű fehérjepor
  • 70 g laktózmentes tejszín
  • 15 g por formátumú édesítő (eritrit, nyírfacukor vagy sztívia)
  • 125 g laktózmentes vaj
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 tojássárgája

ELKÉSZÍTÉS:

Femcafe tipp

Mi a BioTechUSA Iso Whey Zero mézeskalács ízű fehérjeporral készítettük el a kekszeket. Ez a linzertészta egyébként tapasztalataink alapján - ha semleges ízű, pl. vaníliás proteinnel készítjük - pitealapnak is kiváló!

A fehérjeport a tejszínnel kézzel simára keverjük (gyúrható masszát kell kapnunk). A lisztkeveréket a sóval és az édesítővel összekeverjük, majd a hideg vajjal morzsás állagúra gyúrjuk. Hozzáadjuk a fehérjeporos keveréket és a tojássárgáját. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, fóliába csomagolva legalább 2 órát hűtőben pihentetjük. A tésztát 0,5 cm-re nyújtjuk, formázzuk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. 170°C-on kb. 10-15 percig sütjük.

Fotó, leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Christmas
Lifestyle
Te is gyakran alszol a jobb oldaladon vagy a hasadon, mert így érzed a legkényelmesebben magad éjszakánként? Nos, a tudomány óva inti az embereket attól, hogy így tegyenek, ennek pedig bizony meg is...
Sztárok
Bradley Pierce 13 éves volt, amikor Peter Shepherdöt alakította, aki nővérével együtt a Jumanji varázslatos társasjáték csapdájába esett, és kénytelen volt megküzdeni a rá váró rémségekkel. A film...
Lifestyle
Nemrégiben a Reddit fórumán osztotta meg történetét egy férfi, akinek teljesen megváltozott az élete egy DNS-teszt elvégzése után, most pedig nem tudja, mi tévő legyen és hogyan tovább.