A "fáraó átka" leselkedik az Egyiptomban nyaralókra?

Aki Egyiptomba megy nyaralni, biztosan van benne egy kis félsz a hasmenésessel kapcsoltban. A "fáraó átkának" is szokták nevezni ezt a súlyos problémát. Hallottál már róla?

Súlyos tünetek a bacik miatt

Amennyiben voltál már Egyiptomban, gondolom osztották a jó tanácsokat, hogy vigyél magaddal házi pálinkát, azzal fertőtleníts, legyen nálad Normaflore, de ha semmi sem segít és már alul-felül rád tört a fáraó átka, akkor erre van nekik egy csodaszerük. A kényes európai gyomornak szánt gyógyszer neve Antinal. Szerencsére nekem nem volt rá szükségem pár éve, de ezt a szót írjuk fel a legfontosabb teendők listájára: ANTINAL. 

Vagy nem is a bacik miatt?

Egy évek óta kint élő hölgy mondta, hogy nem féltétlen a vízzel van baj, mert a jobb szállókban a gyümölcsöket ásványvízzel tisztítják, ahogy a jeget is abból készítik. A probléma sokszor inkább az, hogy kint a 70 fokban izzad a napon a jó európai túrista, majd az all inclusive ellátás miatt minden félét össze-vissza eszik, és egyből megy csobbanni vagy vissza a napra izzadni. És itt is jöhetnek a problémák.

Ha Egyiptomba készülsz nyaralni, arra figyelj, hogy mindig fogyassz kellő ásványvizet, ne igyál csapból, és körültekintően napozz, a mérsékelt étkezés után még maradj az árnyékban emészteni és ha mégis lesújt a fáraó átka,  azonnal fordulj a szálloda orvosához. A két kulcsszó, ha valaki Egyiptomba megy nyaralni: MÉRTÉKLETESSÉG és ANTINAL.

Nyomj egy LIKE-ot, ha hasznos volt a bejegyzés vagy olvasd el az előzőt is! 

Fotó: likefestoon.com

Oldalak

Egészség
A kutatók friss tanulmányokban megfejtették az Ozempic és a Wegovy nevű fogyókúrás szerek hatóanyagaként ismertté vált szemaglutid hihetetlen titkát.
Lifestyle
A mosógépben történő mosás valóban hatékony és gyors módja lehet annak, hogy tisztán tartsuk kedvenc cipőinket – azonban fontos, hogy néhány lépést betartsunk annak érdekében, hogy lábbelijeink ne...
Sztárok
David Boreanaz nevét a kilencvenes években ismertük meg, s bár hosszú időn keresztül örvendett nagy népszerűségnek, az elmúlt esztendőkben nem szerepelt túl sokat a nyilvánosság előtt.