Az első három hónap

2011 januárjában megszületett az én pici fiacskám. Nos, arra készültem, hogy hihetetlenül nehéz, mozgalmas időszak áll majd előttem, és gondoltam: milyen jó, hogy az elmúlt hónapot csak magamra fordítottam és fizetett szabadságként éltem meg.

Csak aludt és evett

Ehhez képest rájöttem, hogy tulajdonképpen egyáltalán nem mozgalmas ez az időszak az életünkben. Az én kicsi babám ugyanis tényleg csak aludt és evett. Evett 3-4 óránként, aztán csak aludt…éjszaka pedig csak egyszer kelt fel enni, tehát lassacskán ugyanúgy tudtam aludni, mint korábban. Soha életemben annyit nem olvastam és interneteztem, mint akkor. A díszpárnavarrási tudományomat is elkezdtem továbbfejleszteni: szereztem egy varrógépet és autodidakta módon meg akartam tanulni varrni. (Erre nagyon sok napom és órám ráment, aztán pár hónappal később teljesen feladtam, mert bonyolultabb az egész, mint ahogy első blikkre én gondoltam.)

Aztán lassan ráébredtem, hogy ez az időszak nagyon nehéz. Mert a gyermek úgy viselkedett, ahogy a nagykönyvben meg van írva, de közben az etetések miatt csak rövid időre tudtunk elmenni, az igazi kirándulásoknak egyelőre lőttek, biciklizés családosan szóba sem jöhetett. A férjemmel egy darabig kettesben csak úgy tudunk lenni, ha előtte megszervezzük a gyermekfelügyeletet, ami a spontán csavargásainknak és motorozásainknak is véget vetett.

Fotó: parentdish.ca

Oldalak

Lifestyle
Valószínűleg neked is van épp otthon abból az élelmiszerből egy kevés, amit ha a vágott virágok közé teszel a vázában lévő vízbe, akár több héten át is élvezheted a gyönyörű anyák napi növények...
Egészség
Ha te sem szeretnéd idő előtt elveszíteni szellemi frissességedet és agyi jólétedet, akkor jobban teszed, ha kerülöd ezeket az egyszerű és sokszor ártalmatlannak tűnő mindennapi szokásokat.
Lifestyle
Az ágyunk szent hely. Egy hely, ahol alszunk, ahol kipihenhetjük a fárasztó hétköznapokat és ahol a hétvégék nagy részét henyéléssel tölthetjük. Nem szabadna olyan helynek lennie, ahol te és a párod...