Recept

Édesburgonya lepény

Az édesburgonya számtalan recepthez felhasználható, lepénynek például kiváló!

Az édesburgonya számtalan recepthez felhasználható, lepénynek például kiváló!

Marton Andrienn, a Konyhatündér háziasszonya

Blogomban megmutatom, hogyan lehet minőségi alapanyagokból, egyszerű és finom ételeket készíteni. Ötleteket adok, miképp őrizd meg családod vitalitását időtakarékosan és költséghatékonyan. Az Adri's Kitchen című gasztroműsor 6. évada minden szombaton délelőtt a TV2 és vasárnap FEM3 csatornákon.

Édesburgonya lepény

Hozzávalók:

Lepény:

  • 3 db nagy Édesburgonya
  • 15 dkg Reszelt sajt
  • 1 fej Lilahagyma
  • 2 marék Baby spenót
  • 5 db Koktélparadicsom
  • Olívaolaj
  • Szárított bazsalikom

Elkészítés:

Fánk tészta

  1. Az édesburgonyát megmossuk és kívülről jól átdörzsöljük, majd egy gyalu segítségével
    vékonyra gyaluljuk.
  2. Ha legyalultuk összekeverjük szárított bazsalikommal, kevés sóval és a reszelt sajttal.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe kör alakba halmozzuk a sajtos burgonya szeleteket és megkenjük kevés olívaolajjal.
  4. 160 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
  5. Amikor elkészült a tetejére halmozzuk a friss zöldségeket és már fogyaszthatjuk is.

Fotók: Komáromi Annamária

Még több recept Marton Adrienntől a következő oldalon!

Oldalak

Recept
Sztárok
Ránija legidősebb gyermeke, Hussein herceg tavaly júniusban vette feleségül Rajwa Al Saifot, aki épp a minap töltötte be 30. életévét, a nagy nap alkalmából pedig két friss képet is megosztottak a...
Lifestyle
Sztárok
Michelle a természetes öregedés híve, így smink nélküli arcát is bátran megmutatja követőinek, ám a minap teljes pompájában ragyogott a vörös szőnyegen, a rajongók pedig csak ámultak azon, hogy fest...