Soha ne hagyd ki ezt a lépést: ezért áztasd forró vízbe a tojást főzés előtt

Sokkal több haszna van ennek a kevésbé ismert konyhai praktikának, mint azt gondolnád.
A tökéletes főtt tojás titka sokkal egyszerűbb, mint hinnéd
A főtt tojás sokak kedvence: gyorsan elkészíthető, tápláló, és tökéletes reggeli, saláta vagy uzsonna alapanyag. Mégis, a tojásfőzés gyakran több bosszúságot okoz, mint könnyen elérhető örömöt, és a leggyakoribb problémák között kétségkívül a repedt héj, a szétfolyó tojásfehérje vagy az idegtépően nehéz hámozás szerepel. A szétfőtt, megfeketedett sárgájú tojás látványa pedig nemcsak gusztustalan, de táplálkozás szempontjából sem ideális. Éppen ezért sokan kutatják azokat a praktikákat, amelyek segíthetnek abban, hogy elkészítsük a tökéletes főtt tojást. A neten és a nagymamáink körében is rengeteg tipp kering: van, aki sót szór a vízbe, más ecetet csepegtet, megint más hideg vízbe teszi a tojásokat. Ám egy kevéssé ismert, ám annál hatékonyabb trükk egyre nagyobb népszerűségnek örvend: a forró vízben történő áztatás, amely két gyakori tojásproblémán is segít.





























